Безопасността на италианските работници бе в центъра на дебата на

...
Безопасността на италианските работници бе в центъра на дебата на
Коментари Харесай

Правителството в Италия обмисля нови начини за контрол на сигурността на работа

Безопасността на италианските служащи бе в центъра на дебата на държавното управление в страната. Това се случи след гибелта на петима служащи на строителен обект във Флоренция. Според публични данни през 2021 година Италия е записала втория по величина брой жертви на работното място в Европейски Съюз след Франция. И защото броят им тази година се е нараснал в съпоставяне със същия интервал на 2023 година, Рим показа нов проект за възстановяване на изискванията на труд. Инициативата, която попада в границите на подкрепения от Европейски Съюз народен проект за възобновяване и резистентност, включва въвеждането на спомагателен брой инспектори и нов лиценз, основан на точки. Той ще принуждава изпълнителите да съблюдават стандартите за сигурност, с цел да получат позволение за работа. Но както асоциацията на строителите в страната, по този начин и главните италиански профсъюзи разкритикуваха този ход. 
Ние се противопоставяме на въвеждането на лиценз, основан на точки, и това не е тъй като не желаеме да има повече инспекции или да се съблюдават спомагателни работни стандарти. Смятаме, че сходно предложение може елементарно да бъде излъгано. Нищо не пречи на всеки частен бизнес да отваря и затваря неведнъж, с цел да нулира броя на точките.
Федерика Бранкачо, ръководител на италианска асоциация на строителите

Според синдикатите главната причина за тези злополуки е възлагането на поръчки на подизпълнители. 
Нуждаем се от правна рамка за въвеждане на профилиране на предприятията, което да регистрира както тяхната история, по този начин и метода, по който предприятията са работили на строителните обекти. Дружеството, взело участие в злополуката във Флоренция, към този момент е посочило някои нередности в региона на здравето и сигурността.
Антонио Ди Франко, общоприет секретар на Fillea Cgil

Промяната на системата, съгласно синдикатите, би спомогнала и за привличането на интернационалните вложения. Превръщането на декрета в закон ще отнеме няколко седмици, а както синдикатите, по този начин и бизнес организациите се надяват, че проектът към момента може да бъде усъвършенстван.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР