Безконтактното плащане с банкова карта ще стане още по-удобно през

...
Безконтактното плащане с банкова карта ще стане още по-удобно през
Коментари Харесай

Mastercard увеличава лимита за безконтактно плащане до 100 лева

Безконтактното заплащане с банкова карта ще стане още по-удобно през идната седмица, защото Mastercard подвига лимита в 29 страни, измежду които и България. Досегашният предел от 50 лв., над който потребителите ще вкарват ПИН код за удостоверение на покупката, ще стане 100 лв.. Мярката ще има два съществени резултата върху потребителите - ще направи извършването на покупки в търговски обекти по-бързо и ще понижи рисковете, които носи заплащането кеш, което е от изключително значение във време на пандемия. ПОС терминалите в магазинната мрежа ще бъдат обновени поетапно през идната седмица.

В някои страни като Англия, Ирландия, Естония и Полша смяната ще бъде непрекъсната, до момента в който на други пазари тя ще е дейна краткотрайно като част от ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид, защото потребителите ще могат да пазарят елементарно и с най-малък риск от допиране на разнообразни повърхности. В района повишение на лимита ще бъде въведено и в Северна Македония и Албания.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Mastercard е компанията, която първа оцени какъв брой е значимо да обезпечи цялостно покритие на безконтактните терминали до 1 януари 2020 година Промяната в лимита отразява темпото на изменящото се потребителско държание, като дава експедитивност, успокоение и лекост в ежедневните действия ", разяснява в известие вицепрезидентът " Продукти и нововъведения " в Mastercard Милан Гаудер.

С фокус върху сигурността

От 2007 година, когато безконтактната технология бе пусната на пазара, банките в България започнаха интензивно да подменят старите карти с чип. В резултат на това страната е измежду първенците по нахлуване на безконтактни заплащания с съвсем 100% безконтактни терминали и към 80% безконтактни карти на пазара. От Mastercard показват, че 75% от всичките заплащания през тях в Европа към този момент са безконтактни.

Наред със страховете, че безконтактните заплащания усилват опцията за обири, технологията потвърждава своята сигурност. Самите предели служат като метод за ограничение на вредата, ако картата е открадната и преди притежателят й да успее да уведоми банката, някой се опита да купи нещо с нея. В допълнение, Директивата за платежни услуги (PSD2) също планува ограничения, свързани със сигурността - когато е налице шеста поредна безконтактна транзакция или когато общата сума на безконтактните транзакции, за които не е въведен ПИН, доближава 300 лв. в границите на един ден, се изисква въвеждането на секретния код.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР