Безжичният стандарт Wi-Fi 7 поддържа трансфер на данни със скорост

...
Безжичният стандарт Wi-Fi 7 поддържа трансфер на данни със скорост
Коментари Харесай

5 пъти по-бързият Wi-Fi 7 е официално сертифициран


Безжичният стандарт Wi-Fi 7 поддържа трансфер на данни със скорост 40 Gbps
(снимка: CC0 Public Domain)

Пет пъти по-бърз, по-стабилен и по-надежден стандарт за безжични връзки Wi-Fi 7 получи публична сертификация. Стотици милиони устройства, съвместими с Wi-Fi 7, се чакат тази година на пазара.

Както се очакваше, браншовата организация Wi-Fi Alliance публично сертифицира новия безжичен стандарт Wi-Fi 7 (IEEE 802.11be) и разгласява спецификациите му. Wi-Fi 7 поддържа Multi-Link Operation (MLO), което разрешава на устройствата да изпращат и получават данни по едно и също време в честотните ленти 2,4 GHz, 5 GHz и 6 GHz.

Основните преимущества на новия стандарт са увеличена пропускателна дарба, понижено закъснение и усъвършенствана надеждност. В допълнение, ширината на канала е два пъти по-голяма от тази на Wi-Fi 6, или 320 MHz (когато е налична честотна лента от 6 GHz).
още по темата
Wi-Fi Alliance чака Wi-Fi 7 да се популяризира бързо: над 233 милиона устройства, поддържащи новия стандарт, ще излязат на пазара през 2024 година, а до 2028 година техният брой ще нарасне до 2,1 милиарда.

Организацията отбелязва, че най-новата версия на Wi-Fi скоро ще се употребява освен от смарт телефони, таблети, преносими компютри и безжични рутери, само че и от устройства за виртуална действителност, коли и индустриално съоръжение с поддръжка на интернет на нещата (IoT).

Очаква се Wi-Fi 7 да обезпечи оптималната скорост на трансфер на данни до 40 Gbps, което е съвсем пет пъти повече от предходната версия.

Новият безжичен стандарт е съчетаем с процесорите Intel Meteor Lake, показани преди по-малко от месец. Флагманският смарт телефон OnePlus 12, разгласен през декември в Китай и предстоящ скоро на интернационалния пазар, също поддържа Wi-Fi 7.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР