Бездействието на прокуратурата, от една страна, за част от инструментите,

...
Бездействието на прокуратурата, от една страна, за част от инструментите,
Коментари Харесай

Цариградска: Подчиняват съдиите с набедяване, в машината за натиск участват висши магистрати

Бездействието на прокуратурата, от една страна, за част от инструментите, с които може да се влияе върху съдийската самостоятелност, основният прокурор е основал ограничавания за единствения орган, който пълноценно може да управлява това. От друга страна, както самичък Борислав Сарафов на 6 юли 2023 година признава, медийни изявления могат да дадат съображение да стартират инспекции по отношение на съдии. Мартин Божанов е добре да ревизираме по кое време и защо е бил разследван, само че е значимо да проверим и обвързваните с него лица против кого са подавали сигнали.

Това съобщи арбитър Владислава Цариградска по време на чуването си в съвещанието на Съдийската гилдия към Висш съдебен съвет по отношение на проблема Мартин Божанов - Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с така наречен частен клуб за магистрати.

" Спрямо мен сигурно има подавани сигнали, само че един е бил в Инспектората на Висш съдебен съвет, евентуално е отказано да бъде осъществена инспекция. В деня, в който получих нотификация, аз сама сезирах Инспектората и желаех да ми бъде осъществена инспекция ", добави Цариградска

" Един от методите да бъдат подчинявани съдиите е да бъдат набедявани магистрати. В тази машина за напън вземат участие висши магистрати от прокуратурата, както и магистрати от профилираното правораздаване ", означи тя.

Атаките против нея са почнали през 2018 година " В нито един миг не се е поставял въпросът за моя отказ. Никога никой не е считал, че съм пристрастна. За групата на Божанов аз излязох пристрастна и че желая да му навредя. Информацията против мен е получена на флашка. Тогава не е основен прокурор Иван Гешев, а Сотир Цацаров ", разяснява тя и прикани да се сътвори някаква комисия или група, с цел да се откри истината и да се върви с достолепие напред, с цел да може жителите да знаят, че ще получат правдивост от кадровиците. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР