Без значение дали предпочитате да тренирате сутрин, веднага след събуждане,

...
Без значение дали предпочитате да тренирате сутрин, веднага след събуждане,
Коментари Харесай

6-те храни, които можеш да консумираш преди тренировка

Без значение дали предпочитате да упражнявате заран, незабавно след пробуждане, или следобяд, когато деня стартира да си отива, вероятността да не мислите за подготовката за това е доста огромна. А това е неточност. Според експерти, без значение по кое време упражнявате, тялото ви се нуждае от гориво, което да му помогне да се оправи с натоварването. Но тук не приказваме за всевъзможен тип храна. Ето 6 неща, които можете да ядете преди подготовка, с цел да бъде тя оптимално потребна.
Тост с фъстъчено масло
Намажете филийка пълнозърнест самун или банан с лъжица фъстъчено или бадемово масло за отлична композиция от въглехидрати и протеини преди тренировката си. Въглехидратите ще ви дават сила, до момента в който протеините подкрепят растежа на мускулите.
Грозде със сирене
Плодът съдържа енергийно-стимулиращи въглехидрати, които елементарно се смилат и се любуват. Те също са цялостни с нишки и фитохимикали. Идеалното ядене преди подготовка е шепа грозде с малко нискомаслено сирене или портокали с няколко несолени ядки.
Фурми
Няколко фурми преди подготовка оферират отличен източник на въглехидрати. Тези плодове, богати на фибри, ще ви оказват помощ да поддържате равнищата на кръвната захар и силата си постоянни. Можете да ги ядете независимо или в енергиен бар.
Протеинов шейк
Ако ви е мъчно да ядете твърди храни преди подготовка, вместо това пробвайте с течен енергиен подтик. Протеинови шейкове оферират положително съответствие въглехидрати към протеини и елементарно се приготвят авансово и пият по пътя към фитнеса. Имате потребност единствено от 3 съставния елемент: ½ чаша бадемово мляко, една лъжичка протеинов прахуляк и ½ чаша ягоди.
Банани
Бананите са цялостни с въглехидрати и калий и са отлична закуска преди подготовка. Подобно на протеинови шейкове, те също по този начин са отличен метод да зареждате по време на път.
Сладки картофи
Сладките картофи са богати на калий, витамин А и въглехидрати и съставляват огромен източник на сила преди или след подготовка. Но те също са много цялостни, тъй че това е най-добре да ги консумирате 1-2 часа преди подготовка, с цел да избегнете възприятието за тежест до момента в който упражнявате.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР