Без японска правителствена делегация на зимните олимпийски игри в Пекин

...
Без японска правителствена делегация на зимните олимпийски игри в Пекин
Коментари Харесай

Без японска правителствена делегация в Пекин 2022

Без японска държавна делегация на зимните олимпийски игри в Пекин през февруари идната година! Новината разгласи секретарят на кабинета Хирокадзу Мацуно.

Страната на изгряващото слънце въпреки всичко ще бъде показана в китайската столица от ръководителя на организационния комитет на Токио 2020 Сейко Хашимото, както и от членове на японския олимпийски комитет.

Премиерът на Япония Фумио Кишида е под засилващ се напън от ръководещата Либерално-демократическа партия да заеме по-твърда позиция по отношение на Китай.

Дипломатически протест на зимните Игри оповестиха първо от Съединени американски щати, обосновавайки решението си с обвиняванията към Китай в тъпчене на човешките права на малцинствената група уйгури. Домакините дадоха отговор, че това е операция.

Властите в Пекин считат, че политизирането на спорта е непопулярно и обречено на неуспех, като не скрият раздразнението си и от отразяването на абсурда с изчезналата тенисистка Пън Шуай, която преди този момент упрекна в полов тормоз експремиера Чжан Гаоли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР