Без варене, без печене - просто супер вкусни люти чушлета

...
Без варене, без печене - просто супер вкусни люти чушлета
Коментари Харесай

Сурови люти чушлета в буркан

Без варене, без печене - просто супер вкусни люти чушлета в буркани

Необходими Продукти

за 1 малко бурканче


● шипки - 1 шепа
● сол - 1 ч.л.
● захар - 1 и 1/2 ч.л.
● оцет - пълним до 1/2 буркан
● магданоз - няколко стръка, благопожелание

Начин на подготвяне

Чудесно е да имаме бурканче с люти сладки чушлета с невероятни антибактериални свойства за през студения сезон. Приготвяме ги единствено за няколко минути - и имаме за дълго през зимата.

Набираме от градината или купуваме от магазина шарени люти чушлета шипки - жълти, оранжеви и червени. Поотрязваме дръжките им и усърдно ги измиваме.

Според количеството чушки дефинираме броя буркани, които ще са ни нужни - почти 1 шепа чушлета за 1 бурканче. Използваме дребни бурканчета, на които написа 270 година Измиваме ги и подсушаваме с хавлиена забрадка. Много е значимо да сме сигурни, че капачките на всички буркани не превъртат, а тъкмо и устойчиво пасват.

Нареждаме в бурканчетата отмерено жълти и червени чушки - нито доста, нито малко, откакто сме изцяло сигурни, че са люти. Сипваме във всяко бурканче: 1 лъжица сол + 1 и 1/2 лъжица захар. Отгоре можем да прибавим няколко стръка магданоз - по избор.

След това пълним с винен оцет доникъде на бурканите и доливаме с вода. Затваряме устойчиво капачките, тъй че да сме сигурни, че няма да потекат. Затягаме хубаво и разклащаме всяко бурканче няколко пъти, с цел да се опознаят всички съставки. Препоръчително е по 1 път дневно да се разклащат и да се съхраняват на хладно и мрачно място.

След към 3-4 седмици чушлетата са подготвени за консумация! След първата или втората седмица има възможност маринатата да придобие лека мътност, която всеки ден при разклащането се избистря.

Много лесна и бърза за подготвяне - рецепта за сурови и хрупкави люти чушлета в буркани без варене. Прекрасно допълнение към вкусните топли манджи - уют за зимата!

Чудно вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР