Без търг и конкурс, адвокатска кантора е получила договори за

...
Без търг и конкурс, адвокатска кантора е получила договори за
Коментари Харесай

Разследват приближена на Нинова за адвокатски договори на стойност 400 000 лв.

Без търг и конкурс, адвокатска адвокатска фирма е получила контракти за над 400 000 лева от страната, стартира инспекция за спор на ползи на началника на кабинета на Корнелия Нинова. Това се споделя в прессъобщение на Министерството на стопанската система. Според източници на " Гласове " става дума за Ели Спасова, която беше шеф на кабинета на Нинова в Министерски съвет като вицепремиер. 
Договори за адвокатски услуги за над 400 000 лева са сключили сдруженията в системата на Министерството на стопанската система и промишлеността с една избрана юридическа адвокатска фирма. Това демонстрира инспекция на Министерството. По-голяма част от договорите са подписани в интервала юни – август, на правилото на директното договаряне, а при доста от тях са заложени съществени клаузи за неустойки при предварително преустановяване.

Обобщената информация демонстрира, че за няколко месеца, една избрана адвокатска адвокатска фирма е генерирала контракти за над 400 хиляди лева единствено в системата на МИИ. Мнозинството от тях са подписани от Държавната консолидационна компания и дъщерните ѝ сдружения. Начинът на деяние на предприятията, които едновременно „ откриват “ тази адвокатска фирма и стартират да подписват сходни контракти, при които задачата наподобява е била да се платят допустимо най-вече пари за най-кратко време, постанова да се продължи инспекцията и от други профилирани органи.
 
Налице е сигнал, че един от съдружниците в тази адвокатска адвокатска фирма е в директна роднинска връзка с началника на кабинета на Корнелия Ниновав в Министерски съвет. Допълнително са налице изказвания, че същата адвокатска адвокатска фирма съставлява предходния министър на стопанската система и промишлеността в персоналните ѝ правосъдни разногласия.
" Гласове " напомня, че Ели Спасова оглави отдел  “Кадри ” в Българска социалистическа партия през 2018 година Преди това е работила в  4-о РПУ на Министерство на вътрешните работи, а след това е била краткотрайно изпълняващ длъжността началник в 6-о, а най-после и зам.-шеф в същото ръководство на Министерство на вътрешните работи с сектор кадрова политика. После напуща системата.
Спасова е назначена в Българска социалистическа партия в края на 2017 година и съгласно осведомени е доста близка с Корнелия Нинова, която персонално ѝ прокарва път в партията.

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР