Без стандартиДо понеделник доставят смарфонитеОбщините сами ще решават колко големи

...
Без стандартиДо понеделник доставят смарфонитеОбщините сами ще решават колко големи
Коментари Харесай

Общините решават сами за параваните на вота

Без стандарти
До понеделник доставят смарфоните

Общините сами ще вземат решение какъв брой огромни да са изборните паравани. Правителството няма обвързване да разказва техническите параметри на параваните, зад които ще се гласоподава на изборите на 2 април, безапелационен бе служебният министър председател Гълъб Донев.

Повод за изявлението му даде изказване на представителя на ЦИК Росица Матева, че в изборната администрация има запитвания за размерите и параметрите на параваните от доста общини. Матева сподели, че комисията е желала Министерският съвет да поръча централизирано паравани за всички общини, само че кабинетът отказал с претекст, че и с познатите кабини за гласоподаване общините са се справяли независимо.

Гълъб Донев отговори, че стандартизацията на параваните може единствено да ограничи общинските изборни комисии и да ги лиши от опцията да се съобразят с размерите на помещението за гласоподаване и разположението на масите, урните и машините.

Междувременно от Информационно обслужване увериха, че до идния понеделник, когато ще стартира превозването на изборните бумаги по РИК-овете трите мобилни оператора са дали обещание да доставят смарт телефоните, с които ще се прави видеозаснемането и видеоизлъчването в действително време на броенето на бюлетините. Идеята е дружно с изборните бумаги да бъдат изпратени и мобилните устройства.

Днес в Министерство на електронното ръководство бяха изтеглени обществено серийните номера на 6 машини за гласоподаване. Машините ще бъдат тествани от четири екипа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР