Без собствена партия, но със заявка за победа, основният опонент

...
Без собствена партия, но със заявка за победа, основният опонент
Коментари Харесай

Той поведе протеста срещу Орбан. На евровота Петер Магяр иска да си върнем Унгария обратно

Без лична партия, само че със поръчка за победа, главният конкурент на унгарския министър председател Виктор Орбан и негов някогашен съдружник - Петер Магяр - се записва публично за присъединяване в европейските избори през юни.

Магяр влезе във фокуса на публичното внимание през февруари, когато направи шокиращи разкрития за работата на държавното управление на Орбан, в това число за корупция и за това по какъв начин работи пропагандната машина на ръководещите.

В края на март разгласява запис на диалог с някогашната си брачна половинка Юдит Варга, в който тя споделя за опити на Орбан да се намеси при положение на корист с обществени средства.

Варга е досегашен министър на правораздаването, само че беше принудена да подаде оставка след разразилия се скандал с опрощение на съизвършител в закононарушение, обвързвано с педофилия. Заради този случай оставка подаде и президентът на страната Каталин Новак.

Сега се чака Новак да стане водещият претендент на ръководещата партия " Фидес " на Орбан на европейските избори.

След като се разпада бракът сред Магяр и Варга, той даде поредност от изявленията, в които остро подлага на критика ръководството на страната. В последните седмици поведе и

Резултатът е, че сега той има повече от 250 хиляди почитатели във Фейсбук. Това е в пъти повече от тези на представителите на крайната десница, които си купуват онлайн наличие като влагат стотици милиони долари, съгласно маджарски медии.

Проучванията в навечерието на европейския избори демонстрират, че за Магяр биха дали своят вот към 13% от гласоподавателите, до момента в който поддръжката за " Фидес " остава непроменена - 47%.

Заради решението си да взе участие в европейските избори малко преди да стартира регистрацията, Петер Магяр не съумя да основе своя партия. Вместо това той ще взе участие като част от съществуващата, само че политически некативна групировка " Тиса " ( " Уважение и независимост " ).

Още идната седмица той потегля на обиколка из страната, по време на която възнамерява да посещава сред 6 и 8 града дневно. Основното мото на акцията му ще е " Да си върнем Унгария назад ", а главните цели - възобновяване на демокрацията, промяна в опазването на здравето и образованието и по-стабилни връзки с Европейския съюз.

" Все още имаме доста работа. Кампанията ни е малко кaто съединена в гараж, " споделя Магяр пред Ройтерс.

Той към този момент разгласи, че ще води листата на " Тиса " за европейските избори, само че в случай че завоюват места, той самият няма да стане евродепутат, а останалите ще се причислят към Европейската национална партия.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР