Без съмнение мечтата на почти всеки пътешественик е да може

...
Без съмнение мечтата на почти всеки пътешественик е да може
Коментари Харесай

10 начина да пътуваме повече и да пестим пари

Без подозрение фантазията на съвсем всеки странник е да може да пътува повече, да пести дни от отпуск и пари за последваща дестинация.

Макар това от време на време да наподобява невероятно, има някои тънкости. Какви са те – разкриват специалистите в самолетните пътувания eSky.

1. Възползвайте се от почивните дни

Ползвайте формалните почивни дни, които съчетани с ден-два отпуск (или без), ще ви дадат опция да се насладите на по-дълга отмора.

2. Абонирайте се за предложения

Твърде заети сме, с цел да сме непрекъснато в интернет и да следим по кое време има преференциална оферта за дадена дестинация. Именно по тази причина можете да се абонирате за преференциални оферти, без да губите от времето си.

3. Резервирайте бързо

Често дадена самолетна компания пуска доста преференциални цени за някой град, само че до момента в който се колебаете дали да купите билет или не, други пътешественици към този момент са ви изпреварили и цената се е покачила. Не му мислите толкоз доста – когато има преференциални билети, просто ги резервирайте.

4. Следете обичаните си блогове

В България към този момент има толкоз доста блогъри и травел блогове, че това не е по никакъв начин мъчно. Именно там можете да намерите доста потребна информация, скъпи препоръки и много постоянно оферти, хрумвания и дестинации, за които даже не сте подозирали, че съществуват.

5. Използвайте командировката пълноценно

Разбира се, когато заминавате на служебно пътешестване, работата е приоритет. Но след привършване на работния ден, вместо да прекарате вечерта в хотелската стая, можете да излезете на разходка и да опознаете града.

6. Пътувайте за уикенда

Има дестинации, за които един уикенд е изцяло задоволителен. А когато полетите са комфортни – да вземем за пример кацане в петък вечер (или събота сутрин) и прибиране в неделя вечер… какво по-хубаво от сходно освежаващо пътешестване без ден отпуска?

7. Отидете на посетители на другар

Защо не? Всеки има другари или родственици, които живеят отвън България и които постоянно отлагаме да навестим. Това е един прелестен метод да посетите нов град, да се срещнете със остарял другар и да спестите много разноски – от хотелското настаняване до ежедневния разход за хранене в заведения за хранене.

8. Пестете за

Много по-лесно е да спестите пари, в случай че имате съответна цел, а не просто да " заделяте пари ". Ако имате мечтана дестинация, си я поставете за цел - по този начин ще съберете парите доста по-лесно.

9. Резервирайте онлайн

Доста постоянно билетите за доста забележителности са по-евтини, в случай че ги резервирате онлайн, в сравнение с място. Друго преимущество е, че в множеството случаи, купени онлайн, те ви дават правото да влезете в съответната забележителност без да чакате на опашка.

10. Проверете комбинираните карти

В доста от огромните туристически градове има карти, комбиниращи превоз плюс посещаване на избрани забележителности. И в случай че сте от хората, които обичат да видят максимума от културата, музеите и галериите, бъдете сигурни, че по този начин ще спестите значително пари.

Ако следвате тези елементарни правила, то сигурно ще можете да пътувате повече и ще съумеете да спестите някои от разноските, разясняват от eSky.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР