Без посветеност на мисията за пълноценното физическо и духовно развитие

...
Без посветеност на мисията за пълноценното физическо и духовно развитие
Коментари Харесай

Радев: Пълноценното развитие на младите ни хора е необходимост за постигането на националните ни цели

Без посветеност на задачата за пълноценното физическо и духовно развиване на младежите в България мъчно ще реализираме амбициозни национални цели и прогрес на нацията.

Това съобщи президентът Румен Радев в приветствието си към деца и младежи, участващи в Националния шампионат по утринна гимнастика „ Ямбол 23 “ и в „ Президентския тест “ за поощряване на дейния и здравословен метод на живот на младежите, който е част от самодейността " Спортувай с президента ". Държавният глава беше през днешния ден в Ямбол за двете спортни прояви.

Над 500 деца от цялата страна показаха гимнастически съчетания в Линейния парк " Тунджа " пред жури, включващо заслужили български спортисти, треньори и преподаватели: Милена Търничкова, Нешка Робева, Маргарита Моллова, Марина Петрова, Тотка Тодорова и Иван Трифонов. Децата взеха присъединяване и в теста на президентската самодейност, в който демонстрираха физическите си качества в няколко разнообразни дисциплини.

Турнирът в Ямбол се организира за втора поредна година и се провежда от локалната власт. Румен Радев поздрави управлението за положените старания младежите да порастват по-здрави, мощни, смели и почтени бъдещи жители на България, подготвени да преодоляват всевъзможни провокации.

По думите на президента надпреварата се трансформира в мотор за завръщане на утринната гимнастика в учебните заведения. Като част от самодейността „ Спортувай с президента “, президентският тест набира все по-голяма известност и обгръща нови общини и учебни заведения, означи още президентът.

Сред гостите на спортните прояви беше и министърът на младежта и спорта Весела Лечева. Десислава Илиева, ръководител на федерация „ Спорт за всички “ връчи на президента плакет за приноса му в развиването и насърчаването на спорта измежду младежите.

Държавният глава връчи първа премия в шампионата по утринна гимнастика в първа дивизия, възпитаници от първи до четвърти клас, на начално учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, Ямбол.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР