Без подписан документ за ясно и прозрачно управление, отиваме пак

...
Без подписан документ за ясно и прозрачно управление, отиваме пак
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Без подписан документ за ясно и прозрачно управление, отиваме пак на избори

Без подписан документ за ясно и транспарантно ръководство, отиваме отново на избори. Това съобщи във Варна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му с дейностите си по втория мандат " Продължаваме промяната " имитират ГЕРБ, само че с затулен партиен кабинет.

" Денков министър председател, пък Киро и Асен министри - представяте ли си го по какъв начин стои това - министър председателят вика шефовете на партията да им се кара. Предлагат жалки, смешни и неуместни неща, щото се пробват да ни имитират, единствено че с затулен партиен кабинет. Със 70 депутати на две партии няма по какъв начин да направиш кабинет, не можеш да си осигуриш кворума. Единственият късмет това да се случи е със следизборен документ, подписан от партиите, които ще го поддържат. И тези точки и закони, които ще прави държавното управление, би трябвало да е разказано, с цел да може всеки народен представител да знае по тематики по какъв начин ще се гласоподава, а водачите да подсигуряват, че това ще се случи ", съобщи Борисов.

Относно опцията за трети мандат Борисов съобщи, че е питал проф. Николай Габровски дали би приел нова номинация, само че той дал отговор, че не желае да взе участие в кабинет, построен с пазарлъци, а може само да носи отговорност за състава на държавно управление, определен от самия него.

Бойко Борисов още веднъж акцентира, че няма доближаване сред ГЕРБ и президента Румен Радев като го уточни като главния му политически конкурент.

„ Ако Радев ме предложения, ще отида да приказвам с него, тъй като би трябвало да се обсъдят значимите тематики. Нямаше да укривам, в случай че съм се срещнал с него. Правилно е политиците да се приказват. Ако има среща, пръв аз ще я разглася “, безапелационен е . След това призна, че Радев е „ сериозен състезател “.

Той предизвести, че България е на прага на финансова рецесия, сходна на тази, която претърпя Гърция. Призова депутатите да спрат със " сватбарското наддаване " и се базира на рекомендациите на Европейската комисия за фискална нерешителност, резистентност на дълга и реализиране на резистентен напредък.

" Това е безконтролно и не сме го правили в никакъв случай, каквито и да сме били - и Царя, и Първанов, и Костов, и Доган! И цифрите го демонстрират - повече от 20 държавни управления са създали дълг, колкото едно за идващите години. Тази мода да се наддава в този момент, тъй като идват избори след избори, и да можеш да обикаляш из страната след това и да казваш, аз ви дадох повече и повече. Защото, в случай че през днешния ден получаваш 70 лева, а харчиш 210 до каква степен ще я докараш. Толкова ли няма кой да се замисли към този момент в тая страна - див популизъм! Фискална нерешителност - ревизирана фискална рамка, основана на средносрочни чисти разноски и резистентен дълг - Европейска комисия са написали всичко, което националното заседание би трябвало да съблюдава, в случай че не желаеме идващите години да идва някой, който да ни го направи извън. Знаете, че когато гръцката рецесия се развихри, влезе Фонда и те трябваше тогава да режат, което беше доста тежко. Ние сме на прага на това, предизвестявам ", уточни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ добави, че в случай че не осъществим рекомендациите на Европейска комисия, следват наказателни процедури.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР