Без победител завърши най-интересният мач от 25-я кръг в Бундеслигата

...
Без победител завърши най-интересният мач от 25-я кръг в Бундеслигата
Коментари Харесай

Надлъгването между "Лайпциг" и "Дортмунд" завърши без победител

Без победител приключи най-интересният мач от 25-я кръг в Бундеслигата сред " Лайпциг " и " Борусия " (Дортмунд). Двубоят беше изпълнен с единоборства, като нито един от двата тима не искаше да отстъпва самодейността на противника си и в последна сметка резултатът беше 1:1.

И двата гола паднаха през първото полувреме, като Жан-Кевин Огюстен даде преднина на " Лайпциг ", а " Борусия " изравни посредством Марко Ройс. Германският национал се разписа за трети път в последните четири дуела, откогато се завърна след травма.

" Борусия " е към този момент в серия от 10 следващи мача без проваляне в Бундеслигата под управлението на Петер Щогер. Последната загуба на жълто-черните беше на 9 декември, а от този момент тимът има пет победи и пет равенства.

Равенството смъкна " Борусия " до третото място с 42 точки. " Шалке " излезе втори с точка повече след домакинската победа на кралскосините против " Херта " с 1:0 по-рано денем. " Лайпциг " остава шести с 39 точки.

Die bisherigen Ergebnisse des 25. #Bundesliga-Spieltags ⬇️ pic.twitter.com/5auCgh1kdL
— BUNDESLIGA (@Bundesliga_DE) March 3, 2018

" Байерн " (Мюнхен) е лидер с 60, само че и с мач по-малко. В неделя баварците гостуват на " Фрайбург " от 19.00 часа.

Първата част предложи тактическа борба за превъзходство в средата на терена. Домакините пресираха надълбоко и се опитваха с бързи дейности да изнасят играта в предни позиции. Най-активен в офанзива за " Лайпциг " беше Тимо Вернер. Германският национал използваше бързината си, с цел да тормози отбраната на " Борусия ". Именно пред Вернер се откри първата сериозна опция за гол, само че той стреля едва в тялото на Роман Бюрки.

" Борусия " отвърна мигновено на предизвикването посредством Миши Бачуай. Нападателят насочи мощен удар, само че вратарят на " Лайпциг " Петер Гулашчи отрази.

Домакините играеха с високо изнесена защитна линия, която беше хваната неподготвена в 16-ата минута. Бачуай означи след бърза контраофанзива, само че голът му беше вярно анулиран поради засада при подаване на Ройс към Андре Шурле.

Пресата на " Лайпциг " обаче даде резултат и домакините поведоха в 29-ата минута с гол на Огюстен. Дейно присъединяване за попадението имаше Наби Кейта. Халфът разгада посоката на странично мятане към Шурле, изпревари противника си и изведе на чиста позиция Огюстен.

 Жан-Кевин Огюстен се разписа за
© Reuters

Жан-Кевин Огюстен се разписа за " Лайпциг ".

Футболистите на " Лайпциг " стояха по-добре на терена след гола, само че момент нехайство докара до равнене на резултата. Ройс преодоля невъзмутимо вратаря в 38-ата минута след отличен извеждащ пас на Махмуд Дахуд.

Надлъгването продължи и през втората част, като никой не можеше да вземе превес. Двата тима стигаха до наказателното поле на противника си, само че неналичието на централизация в завършващата фаза резервира равенството.

Най-добрата опция се откри пред Бачуай в 63-ата минута. Белгиецът не съумя да означи от близко в опразнената врата след пробив на Дахуд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР