Без основание партиите атакуват лидерите на синдикалистите, коментира президентът на

...
Без основание партиите атакуват лидерите на синдикалистите, коментира президентът на
Коментари Харесай

Димитров: Хората няма да понесат двойни цени на тока от 2026 г.

Без съображение партиите нападат водачите на синдикалистите , разяснява президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България /КНСБ/ Пламен Димитров в ефира на „ NOVA NEWS “. По думите му без причина против синдикалните ръководители има офанзиви от „ ИТН “ , „ Възраждане “ и самостоятелни народни представители . Според него се прави опит за подстрекателство от политиците, че има разнобой сред КНСБ и КТ „ Подкрепа “ – нещо, което не било по този начин.

„ Нашите водачи – на синдикатите в енергетиката и в мините, водят митингите през цялото време “, сподели Димитров, изтъквайки, че под съглашението сред ръководещите и представителите на протестиращите стоят подписите на членове и на двата синдиката .

Димитров е безапелационен, че съглашението е стъпило върху 6 претенции на протестиращите , като не е било отразено единствено либерализацията на пазара на битовия ток. Той намира за скандално, че по време на вчерашното съвещание на Комисията на енергетиката в Народното събрание е било признато битовите консуматори да излязат на свободния пазар от 2026 година. Според него след две години хората няма да понесат двойните цени на тока , тъй като за този къс интервал приходите им няма да станат двойни.

Президентът на КНСБ насочи рецензии, че зад тила на синдикатите се прокарвала пътната карта за климатичната индиферентност , с която на процедура се обезсмисляло съглашението сред ръководещите и протестиращите. Той прикани документът да бъде изтеглен за преправка и изрично в него да бъде маркирано, че няма да има затваряне на енергийни мощности.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР