Без официални изявления приключи неделният коалиционен съвет. Близо три часа

...
Без официални изявления приключи неделният коалиционен съвет. Близо три часа
Коментари Харесай

Без официални изявления приключи неделният коалиционен съвет

Без публични изказвания завърши неделният съдружен съвет. Близо три часа продължиха диалозите сред представители на четирите партии в ръководещата коалиция. Участвалите не застанаха пред медиите, никой да посочи и тематиката, по която са заседавали, заяви БНР.

Спорните въпроси към обособените кандидатури за шеф на Българска народна банка и другите позиции по отношение на изпращане на военна помощ за Украйна не са били съществени тематики на днешните диалози . Това е декларирал източник пред БНР.

Припомняме, че по-рано беше обявено, че се чака да се обсъдят тематиката с изпращането на военна помощ в Украйна, както и избора на шеф на Българската национална банка.

Нямаше авансово разгласен дневен ред, само че конфликтните точки в четворната коалиция са тъкмо тези двете.
 Спешен неделен съдружен съвет разисква помощта за Украйна и шефа на Българска народна банка
Спешен неделен съдружен съвет разисква помощта за Украйна и шефа на Българска народна банка

И за двете сътрудници ще би трябвало да разчитат на гласове от опозицията

" Демократична България " внесоха в петък предлагането си за решение на Народното събрание България да подкрепи Украйна и с военно-техническа помощ. Заявките са, че могат да разчитат на поддръжката на " Продължаваме промяната ", най-вероятно и на " ИТН ", въпреки и публична позиция да няма към момента.

Тази помощ обаче е алена линия за Българска социалистическа партия, които неведнъж оповестиха, че са срещу изпращането на такава помощ за Украйна и поддържат само и единствено филантропична.

Още през цялото време на рецесията в Украйна и преди тематиката да бъде повдигната въобще водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер и министър на стопанската система (принципал на военнопромишления ни комплекс) Корнелия Нинова стартира да твърди, че ние не изнасяме оръжие за Украйна.
 България ще даде военно-техническа помощ на Украйна, уверен Атанасов за поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи
България ще даде военно-техническа помощ на Украйна, уверен Атанасов за поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи

Борисов и ГЕРБ трябвало да създадат приживе безценен монумент на Гешев

Предстои и избор на нов гуверньор на Българската национална банка, а обединението се оказа с двама претенденти, макар предизвестията, че това ще е един от тестванията за стабилността й - предлагането на обща кандидатура за началник на Българска народна банка. Андрей Гюров от Политическа партия и Любомир Каримански от Има Такъв Народ обаче бяха номинирани и предходната седмица бяха изслушани в Комисията по бюджет и финанси.

Така и за двата казуса, които сега се разискват, съдружните сътрудници ще би трябвало да разчитат на гласове на опозицията - ГЕРБ, Движение за права и свободи и/или " Възржадане ". Специално по тематиката за избора на началник на Българска народна банка множеството партии твърдят, че даже и да има недоразумение за иденно кандидатура, обединението няма да се разпадне.
 Коалицията не е основана за един пост, убеждава Каримански
Коалицията не е основана за един пост, убеждава Каримански

Ако бил началник на Българска народна банка през 2013-2014 година, щял да реагира по различен метод по отношение на случая КТБ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР