Без нито един глас против правната парламентарна комисия подкрепи ветото

...
Без нито един глас против правната парламентарна комисия подкрепи ветото
Коментари Харесай

Правната комисия подкрепи ветото на президента върху промените в НПК


Без нито един глас срещу правната парламентарна комисия поддържа ветото на президента върху измененията в Наказателно-процесуалния кодекс, с които бяха възобновени отстранените с Шестата корекция в Конституцията - Пленум на Висшия правосъден съвет и пълномощието на основния прокурор да реализира методическо управление над прокурорите. 

" Осъзнаваме, че има неточна редакция, която основава предпоставки за превратно пояснение на законната цел, която преследвахме, и сме склонни да предложим нова, с която да се отхвърлят терзанията и да решим казуса, който се сътвори, само че който при приемането на конституционните промени не беше налице ", сподели от името на болшинството Стою Стоев от ПП-ДБ. 

Гроздан Караджов от Има Такъв Народ отвърна, че до непрецизните текстове се е стигнало поради незабавното напредване на измененията в главния закон, а Радомир Чолаков от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили изясни:  

" Да, ние бързахме с Конституцията. И аз също не знам за какво бързахме. И аз, и министър Славов молихме за още един месец. Щеше да ни бъде изцяло задоволителен, с цел да прегледаме деликатно преходните разпореждания, само че тогава отново от позиция на политическата целенасоченост беше ни казано, че по отношение на Шенген би трябвало наложително преди Коледа да бъде призната. Приехме Конституцията, не ни одобриха в Шенген. Така че си останахме с бързането ".

Гроздан Караджов:

" Казаха ни да бързаме, споделиха ни, че ще влизаме в Шенген и той въпросът се постанова от единствено себе си - кой ".

Радомир Чолаков:

" Докато аз съм бил ръководител на конституционната комисия никой от управлението на ГЕРБ  - никой - не ме е инструктирал, не ми е казвал по какъв начин да повеждам комисията, не ми е казвал какво да върша, в какви темпове и в какви периоди. Ако е имало условия за скорост, те са били от страна на основателите на конституционната промяна, само че не - подсигурявам ви и ви се кълна, от управлението на ГЕРБ ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР