Без лимит за направленията за PCR тестове - това планират

...
Без лимит за направленията за PCR тестове - това планират
Коментари Харесай

Намерение да няма лимит на направленията за безплатни PCR тестове

Без предел за направленията за PCR проби - това възнамеряват да вкарат здравното министерство и НЗОК. Основната причина за тези планове е настъпващият есенно-зимен сезон, в който обичайно се усилват вирусните респираторни болести.
" Очаквам Сдружението на общопрактикуващите лекари дружно с Българския лекарски съюз да изработят критерии за издаването на посоки, тъй че да се избегнат злоупотреби с издаването им. Намерения за лимитиране на активността нямаме ", разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов пред Нова телевизия.
 Спад на новите случаи на ковид у нас, над 60 души са на интензивно лекуване Спад на новите случаи на ковид у нас, над 60 души са на интензивно лекуване
Традиционно за неделя броят на новите случаи на ковид спадна и като безусловно число, и като % на позитивните проби. За...
От думите му стана ясно, че се разисква дали персоналните лекари да нямат въпреки всичко някакъв предел - посоки за 10% от пациентите си, защото сега почти това е процентът на позитивните PCR проби - вижте! Ангелов обаче посочи, че това по-скоро е ориентир.
" Когато имаме критериите, като знаем, че заболеваемостта е към 10%, е напълно разумно да знаем, че това ще е нужният брой посоки ", изясни здравният министър, само че повтори, че няма планове за лимитиране на активността.
Припомняме, че с цел да влезе в действие направлението за безвъзмезден тест, би трябвало да бъде подписан анекс към контракта сред Българския лекарски съюз и НЗОК.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР