Без фанфари и гръмки заглавия посрещнаха медиите в Италия победата

...
Без фанфари и гръмки заглавия посрещнаха медиите в Италия победата
Коментари Харесай

В Италия признаха: Съмнителна дузпа спаси Скуадрата в София

Без фанфари и гръмки заглавия посрещнаха медиите в Италия успеха на Скуадра адзура над националния ни тим с 2:0 в пролетната неделна вечер в София. Смятаният за спортна библия на Ботуша " Гадзета дело спорт " даже отдели особено внимание на словенския рефер Славко Винчич, който даде много съмнителна дузпа. Именно попадението директно преди почивката даде криле на гостите, които след мъчно първо полувреме направляваха дуела след почивката.

" Със задачата да деблокира мача се зае словенският арбитър Славко Винчич, който трансформира в 43-тата минута един лек контакт сред Димов и Белоти в доста съмнителна дузпа “ - това е безапелационният коментар на най-авторитетния състезателен ежедневник в Италия " Гадзета дело спорт " за отсъждането на 11-метровия углавен удар против нашите национали, с помощта на който „ адзурите “ се окопитиха и ни биха с 2:0.

В необятен репортаж високо тиражираният в. „ Република “ пък оплаква нашия бранител Даниел Димов поради наивността му, с която бил разрешил на Андреа Белоти да се просне артистично на терена и да получи за премия отсъдения от словенския рефер углавен удар. Въпросната дузпа е избрана като „ измислена “ и като „ решителен временен миг “ на срещата от съвсем всички медии, които отразяват много обширно снощния мач в нашата столица.

Разбира се, спортното пишещо приятелство на Апенините е предостатъчно от успеха, като изключително го радва фактът, че Скуадра адзура най-сетне си е тръгнала с победа от София след записаните до момента две загуби и четири равни мача на наш терен. Не липсват и похвали за треньора на италианските национали Роберто Манчини, който в 24-те мача, откогато е на поста, не е записал нито една загуба. Но сякаш похвалите за гостите в българската столица свършват дотук и макар изключително уважаваната в Италия максима „ Победителите не ги съдят! “, „ адзурите “ са безусловно заринати от рецензии в просторни мнения и разбори. Като изключително жлъчен към тях е най-четеният „ онлайн “ ежедневник „ Кориере каузи сера “, който показва още в заглавие, че те са играли изтощени и нестимулирани. „ Република “ налива още масло в огъня на яростните рецензии, акцентирайки, че играчите на Манчини били мудни, неконцентрирани, без фикция, с изчезнали точни подавания. И най-важното -липсвала им е примамка за пукотевица в противниковата врата, доказателство за което е осъщественият чак в 72-рата минута рисков удар към нея.

Относно оценките на българск​ия народен тим, то всички медии на Апенините го дефинират като състав със „ скромни благоприятни условия “. Който въпреки всичко е изненадал „ адзурите “ със мощно, нападателно начало, изразяващо се с няколко остри офанзиви, компактно покриване на противниковите играчи и сполучливо претъпяване на противниковия централен нападател. Но този възторг е бил покосен от решението в 43-тата минута на словенеца Винчич, който при започване на второто полувреме не си бил отворил очите за дузпа против гостите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР