Без ескалация на напрежението и без ранени и арестувани завърши

...
Без ескалация на напрежението и без ранени и арестувани завърши
Коментари Харесай

Без ескалация на напрежението завърши 17-тия ден на протест в София

Без ескалация на напрежението и без ранени и задържани приключи вчерашният 17-ти ден на митинг в столицата. Поройният дъжд постави и по-ранен край. Протести имаше и в други градове на страната, предава Нова Телевизия.

В София протестиращите се събраха пред Президентството.

„ За първи път идваме тук. Просто чакаме някаква смяна, която по този начин и не се случва към този момент съвсем 30 години”, сподели един от тях.

Малко след 18 часа недоволстващите блокираха бул. "Цар Освободител ". Този път не носеха пъдпъдъчи яйца като в петък, а чери домати.

Домати и тоалетна хартия летяха към Министерски съвет, проливен дъжд заля митинга

„ Писна ми от неистини. Хората работят, а те единствено крадат. Това е”, разяснява един от стачкуващите.

Организаторите приканиха протестиращите да внимават къде хвърлят доматите и да пазят служителите на реда, с цел да не пострада някой от тях - както в петък, при замерянето с яйцата.

След доматите към постройката на Министерския съвет полетяха и десетки рула тоалетна хартия.

Поройният дъжд над София дефинира да няма дълги шествия и митингът завърши малко след 9 вечерта.

На безмълвен митинг заложиха русенци в 17-тия ден на неодобрение. „ Прекалено дълго мълчахме и би трябвало да им стане ясно, че това няма да продължи. Няма да толерираме повече по никакъв метод безобразията, които се случват в държавата”, сподели една от протестиращите.

Демонстрантите облепиха с послания офиса на ГЕРБ в центъра на града, а към 50 членове на цивилен комитет оповестиха, че ще създадат гладна стачка в понеделник

„ Ще създадем еднодневна гладна стачка, предупредителна. Това ще бъде още един тип акция, още един напън против заялата се власт, която считаме за негодна и нездравословна за България”, съобщи една от стачкуващите.

Поредна вечер на митинги и във Варна. Демонстрантите затвориха за малко някои от кръстовищата в града с претенции за оставки, а не рокади.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР