Без договорка завърши вчерашната делегация на държавните и правителствените ръководители

...
Без договорка завърши вчерашната делегация на държавните и правителствените ръководители
Коментари Харесай

Лидерите на върха без консенсус за спасение от икономическата криза, породена от коронавируса

Без сделка приключи вчерашната делегация на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз. Първия ден от срещата на върха в Брюксел държавните и държавните ръководители на Европейския съюз не можаха да се спогодят за образуването на 7-годишен бюджетен проект за 2021 година - 2027 година и фонд за възобновяване на стопанската система на общността след пандемията. Преговорите ще продължат и през днешния ден (18.07.20 г.), като началото е планувано за 11:00 ч. локално време , оповестява ТАСС.
Източник на организацията осведоми, че водач на една от страните от Европейския съюз е декларирал, че " към момента няма съглашение и всички се нуждаят от отмора, заради което ще бъде належащо да се върнат към договарянията със свежи сили ". Според различен посланик договарянията са блокирани от министър-председателя на Холандия Марк Руте, който има „ лична визия за ръководство на възстановителния фонд “.
Срещата на върха на Европейски Съюз е отдадена на договаряния за 7-годишен бюджетен проект в размер на 1,074 трилиона евро и фонд за икономическо възобновяване след пандемията на ковид от 750 милиарда евро , напомня ТАСС. Припомняме, че късно нощес чешкият министър председател Андрей Бабиш сподели, че възгледите на евролидерите остават доста разнообразни след траяли с часове договаряния по проекта за инжектиране на стотици милиарди евро в стопанската система на Европейския съюз, потърпевша от ковид. Според него водачите на 27-те страни членки не са близо до договорка и няма съглашение за размера на новия фонд за икономическо възобновяване.
Още по тематиката може да откриете - ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР