Без да го има това правителство, няма да го има

...
Без да го има това правителство, няма да го има
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва ясен регламент за попълването на регулаторите

" Без да го има това държавно управление, няма да го има и този парламент. Без него решенията за регулаторите и законодателните промени не могат да се случат ". Това съобщи в " Панорама " съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Христо Иванов.

ПП-ДБ са подготвени да договарят по отношение на и Иванов чака другата седмица това да се случи.

" Днес господин Борисов ми се обади и . Ние ще беседваме по тези въпроси и ще се опитаме да има държавно управление, тъй като разбираме нашата отговорност за това ".

От ПП-ДБ упорстват за явен правилник при попълването на регулаторите. Преди да се случи ротацията желаят да слагат ясни задължения и да покажат, че идващите 9 месеца ще продължи курсът към промени.

" След измененията в Конституцията беше заложен стандарт за това, че регулаторите би трябвало да бъдат самостоятелни. В това има прочут абсурд - политическата система би трябвало да излъчи самостоятелни регулатори. Трябва да комбинираме изясненост за политическата отговорност с гаранции за това, че хората, които пращаме там, ще имат високи нравствени и професионални качества ".

Щом партиите се схванат за регламента, ще стартират и номинациите, уточни депутатът. На въпроса предложил ли е Андрей Янкулов за основен прокурор, Христо Иванов отговори:

" Това би било страхотна реклама за нас и за това накъде вървим. Много бих се радвал да забележим някой като Андрей Янкулов, уповавам се той да се съгласи ".

В меморандума се предлага процедура за номинации, съгласно която освен партиите в Народното събрание, само че и организации от съответната област ще могат да вършат оферти за реулаторите, изясни Христо Иванов.

" Искаме да има и обособена инспекция за интегритет, след което да се ревизират професионалните им качества. Едва тогава болшинството сяда и взема решение. От тази процедура не са изключени номинации на други партии ".

Има обаче експлицитна възбрана за лъчение на ярки политически фигури.

Скандала с Делян Пеевски и търсенето на поддръжка от Движение за права и свободи Иванов разяснява по този начин:

" За измененията в Конституцията постоянно сме търсели необятни болшинства и аз нямам проблеми с това. В момента се опитваме да се разберем с нашите сътрудници от ГЕРБ-СДС и господин Пеевски се самовзривява, тъй като вижда по какъв начин няма да има обезпечен къс ".

Вижте диалога във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР