Без американска помощ украинските въоръжени сили нямат шанс да спечелят. Това

...
Без американска помощ украинските въоръжени сили нямат шанс да спечелят. Това
Коментари Харесай

Зеленски: Ракетите свършват, без помощ няма шанс да спечелим

Без американска помощ украинските въоръжени сили нямат късмет да завоюват . Това съобщи украинският резидент Володимир Зеленски в интервю за PBS, представено от BBC.

" Казвам Ви искрено, без тази помощ няма късмет да спечелим. Tрябва да си доста по-силен от врага си. За това приказвам. Днес артилерийските ни снаряи (спрямо Русия)  са 1 към 10. Можем ли да стоим по този начин? Не, по този начин или другояче с тази статистика всеки ден ще ни бутат обратно. Ако желаеме да защитим на 100% това, което е под наш надзор през днешния ден, т рябва да преминем към сравними числа - 10 към 10 ", сподели Зеленски.

Президентът означи, че въоръжените сили на Украйна претърпяват доста мъчно време, тъй като би трябвало да се бият с голямата съветска войска, на която оказват помощ и други страни, като Иран , който съгласно Зеленски доставя към 300-500 " Шахеди " на месец.

Президентът Зеленски даде за образец триполската топлоелектрическа централа, която бе унищожена от Русия тъй като в района не са останали снаряди за Противовъздушна отбрана.
 Русия унищожи най-голямата Топлоелектрическа централа в региона на Киев Обновена
Русия унищожи най-голямата Топлоелектрическа централа в региона на Киев

Трипилската топлоелектрическа централа доставя електрическа енергия на Киевска, Черкаска и Житомирска области

" Ще ви дам един образец, доста елементарен: - Триполската централа - светлината в региона на Киев зависи от това. Летяха 11 ракети. Унищожихме първите седем; унищожихме четири в Триполя. Защо? Защото имаше нула ракети. Свършихме всички ракети, които защитаваха Триполя " , сподели президентът

На 11 април, вследствие на съветски удар, Триполската топлоелектрическа централа, най-големият производител на електрическа енергия в региона на Киев, беше съвсем изцяло разрушена.

Зеленски разяснява дейностите на съдружниците, които помогнаха на Израел да се отбрани от в неделя вечерта. В отблъскването на нападението взе участие освен израелската противовъздушна защита, само че и американски,, френски и йордански военни.

Според президента самият Израел не би могъл да устои на такава масирана офанзива.
 Зеленски: Светът разполага с нужното, с цел да спре всевъзможни ракети и дронове
Зеленски: Светът разполага с нужното, с цел да спре всевъзможни ракети и дронове

Президентът на Украйна осъди в неделя офанзивата на Иран против Израел

" В отблъскването бяха включени доста неща, които липсват на Украйна. Това в действителност е проява на това какви са съдружниците, не на хартия, а в небето ", сподели президентът и добави, че Украйна пази небето си сама.

Той акцентира, че съдружниците доставят на Украйна техника, само че има дефицит .

Преди ден Зеленски сподели, че западните страни могат да оказват помощ на Украйна да се отбрани от съветски офанзиви, тъкмо както помогнаха на Израел по време на ирански офанзиви.

По време на брифинг за пресата в неделя обаче представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби сподели, че Съединени американски щати и съдружниците няма да оказват помощ на Украйна да смъква съветски ракети и дронове.
 Камерън изясни за какво Англия не оказва помощ на Украйна, както на Израел
Камерън изясни за какво Англия не оказва помощ на Украйна, както на Израел

Страните от НАТО желаят да избегнат директен спор с Москва

" Знаех си, че този въпрос ще възникне. Различни спорове, друго въздушно пространство, друга среда на опасност. И президентът Байдън даде ясно да се разбере през цялото време на спора в Украйна, че Съединените щати не имат намерение да се намесват в този спор ", сподели Кърби.

Той напомни, че Вашингтон е трансферирал на Киев нужните средства за отбрана на въздушното пространство, само че в този момент това е възпрепятствано от различия в Конгреса.

През февруари Сенатът на Съединени американски щати утвърди за Украйна, Израел и Тайван, само че той  - последователите на Доналд Тръмп в Конгреса обещаните от Джо Байдън 60 милиарда $. Те упорстват отпущането на пари за Украйна да бъде обвързвано или с миграцията през мексиканската граница, или с лицензирането на износа на полутечен газ, а неотдавна сложиха ново изискване - да провиснал част от помощта на заем.
 Зеленски предизвестява, че без помощ от Съединени американски щати, Украйна ще отстъпва на фронта
Зеленски предизвестява, че без помощ от Съединени американски щати, Украйна ще отстъпва на фронта

Недостигът на муниции остава непрекъснат проблем за армията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР