Без актуализация на бюджета „служебният кабинет се движи по ръба

...
Без актуализация на бюджета „служебният кабинет се движи по ръба
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Правителството се движи по ръба на закона с бюджета

Без актуализация на бюджета „ служебният кабинет се движи по ръба на закона “, чакат ни „ нехубави неща “, сподели президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов в „ Тази заран “.

По думите му още при встъпването на служебното държавно управление е имало проблем, бюджетът е бил „ поизчерпан “ и той не желае в този момент да бъде на мястото на министрите.

„ Най-вероятно те задържат сега финансови заплащания, с цел да покрият някои неотложни заплащания, само че това не е хубаво. Финансовият министър е прав, че би трябвало да има актуализация на бюджета “, счита Манолов.

Проблем е, че това е сложна работа и „ тези жители в Народното събрание би трябвало да се вземат в ръце, с цел да го създадат, това не е като да се наскърбяват “, а и партиите имат разлики да вземем за пример по актуализацията на пенсиите
Снимка: btvnovinite.bg
Според него евентуално пари за добавките на пенсионерите и медиците на първата линия в битката против ковид ще се намерят, по принцип и преди не е имало планувани такива средства, само че са ги намерили посредством преструктуриране на разноските.

Манолов е безапелационен, че не може да се разчита на „ буфер “ от министерствата.

Какво сподели Манолов за новия предел за беднотия и Планът за възобновяване, вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР