Без актуализация на бюджета най-вероятно ноември няма да има пари

...
Без актуализация на бюджета най-вероятно ноември няма да има пари
Коментари Харесай

Василев: Ако не се актуализира бюджета, пенсионерите ще останат без 50 лв. от ноември

Без актуализация на бюджета най-вероятно ноември няма да има пари за спомагателните 50 лв. за пенсионерите. Това разгласи в Народното събрание служебният министър на финансите Асен Василев.

Според него в случай че няма актуализация, няма по какъв начин парите да стигнат до хората, компаниите и опазването на здравето и ще би трябвало да се търсят от останалите запаси по какъв начин да се пренасочат.

" Като приказваме за финансови разноски, виждаме, че хората сега стачкуват, тъй като в някои миг, тези финансови разноски, някой ги е изял. Това не е методът да се прави политика. Политиката би трябвало да се прави в Народното събрание, със глоба на Народното събрание ", съобщи още Асен Василев.

Съгласно плановете му към този момент са покрити в допълнение 1 милиарда за COVID-19 и избори и им остава да покрият още 1.4 милиарда до края на годината. Служебното държавно управление към този момент се е възползвало от законовата опция за преструктурирането на бюджетни средства и в този момент би трябвало глоба на Народното събрание.

" Вече са преструктурирани над 1 милиарда от финансовите разноски. Знаете, че до март месец бяха 50-те лв. за пенсионерите, до март бяха ограниченията 60/40. Над 1 милиарда от финансови разноски към този момент са преструктурирани, с цел да може да продължат тези ограничения за хората и бизнеса. Има запаси, само че те са доста малко и те ще стигнат за септември и вероятно октомври, и то не за всички ограничения ", сподели Василев.

Финансовият министър изрази подозрение до каква степен е евентуално през ноември да се образува бюджетна комисия в Народното събрание, която да одобри актуализацията.

От " ИТН " и " Демократична България " пък обявиха, че страната ни може да продължи да действа безпроблемно и без актуализация, оповестява БГНЕС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР