БЕЙРУТ/ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Седмици на враждебни действия през ливанско-израелската граница

...
БЕЙРУТ/ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Седмици на враждебни действия през ливанско-израелската граница
Коментари Харесай

Ливанският фронт с Израел се нажежава, подклаждайки страхове от по-широка война

БЕЙРУТ/ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Седмици на враждебни дейности през ливанско-израелската граница ескалираха, с възходящи жертви от двете страни и словесна война, която подхранва опасенията на разширяващ се спор сред Израел и подкрепяната от Иран ливанска формация Хизбула.

Израелски удари убиха двама души в Южен Ливан в понеделник, съгласно организация за първа реакция, обвързвана с съюзническото на Хизбула придвижване Амал. < /p>

От израелска страна, ракетна офанзива на Хизбула в неделя рани няколко служащи от Израелската електрическа компания и един умря от раните си в понеделник, сподели компанията.

Хизбула си разменя огън с израелските сили, откогато неговият палестински съдружник Хамас влезе във война с Израел на 7 октомври.

Размените означават най-смъртоносното принуждение на границата, откогато Израел и Хизбула водиха едномесечна война през 2006 година Досега повече от 70 бойци на Хизбула и 10 цивилни бяха убити в Ливан, а 10 души, в това число седем бойци, бяха убити в Израел. Хиляди други от двете страни са избягали от обстрела.

Досега насилието значително беше лимитирано в границите на линия територия от двете страни на границата.

Израел сподели, че не желае война на северния фронт, до момента в който се пробва да смаже Хамас в линията Газа, до момента в който източници, осведомени с метода на мислене на Хизбула, споделиха, че офанзивите й са предопределени да държат израелските сили заети, като в същото време заобикалят тотална война.

Съединените щати съобщи, че не желае спорът да се популяризира в района, като изпрати два самолетоносача в региона, с цел да възпре Иран да се намеси. Но това не спря ескалиращата изразителност от Хизбула и Израел.

Лидерът на Хизбула Сайед Хасан Насрала сподели в събота ливанският фронт „ ще остане деен “ и сподели, че има „ количествено усъвършенстване “ в темпото на интервенциите на групата.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести Хизбула в понеделник да не уголемява офанзивите си.

„ Това е игра с огъня. На огъня ще бъде отговорено с доста по-силен огън. Те не би трябвало да ни изпитват, тъй като ние показахме единствено дребна част от нашата мощ “, сподели той в изказване.

Попитан на конференция в събота за това каква е алената линия на Израел, израелският министър на защитата Йоав Галант сподели: „ Ако чуете, че сме атакували Бейрут, ще разберете, че Насрала е прекрачил тази граница. “

'TIT-ZA-TAT'

Служебният министър-председател на Ливан Наджиб Микати, в изявление за Ал Джазира в неделя, сподели, че е укротен от „ рационализма “ на Хизбула до момента.

„ Ние резервираме самоограничението и зависи от Израел да спре продължаващите си провокации на юг Ливан “, сподели той.

Ливан лиши години, с цел да се възвърне от войната от 2006 година и мъчно може да си разреши още една, четири години във финансова рецесия, която докара до обедняване на доста ливанци и сковава страната.

< p> Израел от дълго време вижда Хизбула като най-голямата опасност по границите си. Войната от 2006 година умъртви 1200 души в Ливан, най-вече цивилни, и 157 израелци, най-вече бойци.

Съединени американски щати. Министърът на защитата Лойд Остин окачестви насилието като „ замяна на зъби сред ливанската Хизбула и израелските сили на север “, прогнозирайки, че Израел ще остане фокусиран върху опасността от Хизбула „ в обозримо бъдеще “.

„ И сигурно никой не желае да види съществено експлоадирането на различен спор на север на границата на Израел “, сподели той пред кореспонденти в Сеул, макар че сподели, че е мъчно да се планува какво може да се случи.

Моханад Хаге Али от Carnegie Middle East Center сподели: „ Определено мога да видя по-широка ескалация, само че не съм сигурен за цялостен спор, който никой не желае “.

„ Никой не желае подобен от една страна и мисля, че Съединени американски щати. играе мощна роля в поддържането на нещата под надзор “, сподели той.

(Репортаж от Фил Стюарт в Сеул, Криспиан Балмър и Дан Уилямс в Ерусалим и бюрото в Бейрут; Редактиране от Едмънд Блеър)

Преглед коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР