Бейрут. Ливанската армия е използвала сълзотворен газ и водни оръдия

...
Бейрут. Ливанската армия е използвала сълзотворен газ и водни оръдия
Коментари Харесай

New York Times: В редица мюсюлмански държави се водят протести срещу решението на Тръмп за Израел

Бейрут. Ливанската войска е употребила сълзотворен газ и водни оръдия против тълпите, протестиращи пред посолството на Съединени американски щати в страната поради решението на президента Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел. Подобни митинги са избухнали и в други мюсюлмански страни, написа New York Times.
В Бейрут хиляди протестиращи скандират против решението на Тръмп като част от тях хвърлят камъни и палят автомобилни гуми и кофи за боклук дипломатическата задача. Армията е употребила сълзотворен газ, с цел да не им разреши да обхванат в него.
В Индонезия към 10 хиляди души са се събрали пред американското посолство в столицата Джакарта, проведени от ислямистката „ Партия на просперитета и справедливостта “. Развявайки палестински и индонезийски флагове те скандират „ Свобода за Ерусалим и палестинците “.
Президентът на Индонезия Джоко Видодо съобщи, че решението на Тръмп е нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации. Страната му няма открити дипломатически връзки с Израел.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР