Беше страхотно да направим тестовете в Бахрейн преди първото състезание

...
Беше страхотно да направим тестовете в Бахрейн преди първото състезание
Коментари Харесай

Никола Цолов: След тестовете в Бахрейн и състезанието в Абу Даби съм още по-подготвен

„ Беше ужасно да създадем тестванията в Бахрейн преди първото съревнование от сезона. Това ми оказа помощ още повече да привикна с колата, защото на пистата нямаме доста време. Много ми хареса и нямам самообладание да стартираме. В съпоставяне с моят съотборник, който беше доста бърз и постоянно беше в топ 3, имам да работя на всички места по-малко. Трябва да науча да ръководя автомобила, само че това ще стане с повече време в колата. Трябва да привикна с нея и тогава ще ми е доста по-лесно. Пистата е доста хубава. Много е технична. Има елементи, на които би трябвало да си доста фокусиран, с цел да можеш да ги минеш съвършено, изключително когато имаш доста обиколки “, това показа особено за БНР Никола Цолов, който направи за първи път проби с автомобил от Формула 3 на пистата в Бахрейн.

„ Много ненадейно беше присъединяване ми в районното съревнование – Формула Близък изток. Решихме да го създадем в последния миг. Важно за мен беше да науча пистата, тъй като в бъдеще ще би трябвало да я знам. Беше значимо да вземам участие в съревнование, чисто като процедура, да науча нещата – червени и жълти знамена, светофари и т.н, всичко да се упражни преди първото съревнование. Сега съм още по-подготвен “, добави Цолов.

„ Връщайки се в Испания от академията на Алпин проведоха за всички водачи предварителен лагер. Той се състоя в Тенерифе. Беше прелестно. Бяхме отседнали във вила и тренирахме всеки ден. В понеделник отпътуваме с тима за Франция и по-късно пътуваме за Бахрейн. Влизаме в спортната седмица. Адреналинът последователно се повишава. В четвъртък и петък ще се се усеща още по-осезаемо, изключително в петък, когато са тренировките и квалификацията “, описа още младата ни вяра в автомобилните спортове.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР