Беше получено писмо от Министерство на външните работи по случая

...
Беше получено писмо от Министерство на външните работи по случая
Коментари Харесай

Магдалинчев: Получихме писмо от МВнР по случая „Миталов“

" Беше получено писмо от Министерство на външните работи по случая „ Миталов “ и то е в осъществяване решението на Съдийската гилдия, с което изискахме, посредством Министерство на външните работи от Държавния департамент от американска страна да се показват спомагателна информация по отношение на изказването на държавния секретар ". Това сподели представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев.
Магдалинчев уточни, че писмото е с гриф „ поверително “. „ То е предоставено на дисциплинарния състав на Висш съдебен съвет. Адресирано беше както до председателстващия Съдийската гилдия Лозан Панов, по този начин и до Висш съдебен съвет и до мен. Предоставено е на дисциплинарния състав на Висш съдебен съвет, който преглежда дисциплинарното дело. Производството с оглед изключителното състояние към момента не е завършило, на стадий е още събиране на доказателства пред дисциплинарния състав на Висш съдебен съвет “, уточни Магдалинчев. По думите му писмото е получено март.
Преди няколко месеца на закрито съвещание Висш съдебен съвет реши да образува дисциплинарна инспекция по случая на арбитър Андон Миталов. Той стана първият българин, попаднал под глобите на Съединени американски щати за забележителна корупция, по Закона за систематизиране на бюджета на Държавния департамент. Андон Миталов пусна да пътува за Москва следствия за шпионаж Николай Малинов. Решението на магистратите идва на фона на искане от страна на правосъдния министър Данаил Кирилов за освобождението на Миталов.
Вижте още:
Данаил Кирилов за арбитър Миталов: Върнах топката в полето на правосъдната власт
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР