Беше подигнато обвинение на действащ офицер от българската армия (б.р.

...
Беше подигнато обвинение на действащ офицер от българската армия (б.р.
Коментари Харесай

Смъртта на майор Терзиев е заради немарливо изпълнение на дейността от обвинения полковник


Беше подигнато обвиняване на настоящ офицер от българската войска (б.р. полковник Методи Орлов) по тази причина, че на 9 юни 2021 година по време на осъществяване на тактическо обучение при упражнението, изпълнявано от майор Валентин Терзиев заради немарливо осъществяване на правно-регламентирана активност.

Това съобщи на брифинг представителят на Военно-окръжна прокуратура София капитан Евгения Деянова.

„ Въпреки зародилата тежка рискова обстановка вместо да забрани стрелбата е заповядал снижаването на самолета, ръководено от майор Терзиев, под регламентираната минимална височина за такива полети от 4000 метра. За тази височина само е бил квалифициран майор Терзиев “, добави тя.

В резултат на това е настъпило рухване и цялостното разтрошаване на самолета в Черно море, както и последвалата гибел на водача.

" Обвинението обгръща и породените тежки нездравословни последствия на Министерство на защитата, които се показват в стойност над 9 млн. лева Случаят касае военен аероплан МиГ-29, който е един от самолетите, осигуряващи въздушната защита на страната. Този аероплан се намира на дъното на Черно море ", добави капитан Деянова.

По делото са направени няколко експертизи, които са спомогнали за определяне по неоспорим метод на аргументите, довели до настъпването на случая и вследствие на това беше повдигнато обвиняване на българския офицер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР