Бесарабски българи от Запорожката област в Украйна настояват за промяна

...
Бесарабски българи от Запорожката област в Украйна настояват за промяна
Коментари Харесай

Българи, бежанци от Украйна, искат улесняване на получаването на статут

Бесарабски българи от Запорожката област в Украйна упорстват за смяна в законодателството, което да уреди техния статут в България, оповестява Нова телевизия. След 31 май те би трябвало да изоставен хотела, в който към този момент трети месец са отседнали.

84 дами и деца, бежанци от войната, са настанени в Горна Оряховица.

Немалко от тях са си намерили работа в града и желаят непрекъснат статут у нас, защото имат доказателства, че са българи.

Повечето дами и деца няма да се върнат в Украйна, защото техните обитаеми места са окупирани.

" Няма да не помни деня, в който пристигнаха и не мога да си показва деня, в който ще си отидат. И все си мисля, че българското държавно управление би трябвало да направи нещо за тези хора. 85 индивида са, четири рода, и не желаят да се разделят. 160 години те са запазили българския дух в Запорожие, Украйна. Създали са библиотека, учебно заведение, музей, монументи в 31 селища от района ", това сподели в „ Твоят ден “ по NOVA NEWS притежателят на хотел в Горна Оряховица Цанка Димитрова.

Ирина и Елена са част от българите в хотела и показаха терзанието си за това какво ще се случи след 31 май. Те помолиха българското държавно управление от името на всички бежанци да се създадат ремонти в закона и да се улесни даването на статут на българите от Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР