Берое записа втора победа от началото на сезона, след като

...
Берое записа втора победа от началото на сезона, след като
Коментари Харесай

Берое излъга Арда и гледа смело към върха след втора поредна победа

Берое записа втора победа от началото на сезона, откакто надви с минималното над гостуващия в Стара Загора отбор на Арда в последна среща от втория кръг на efbet Лига. Единственото и победно попадение осъществя Вини Трибуле още в осмата минута на дуела.

Като цяло гостите от Кърджали държаха контрола върху мача през по-голямата му част и сътвориха редица положителни положения, само че по този начин и не съумяха да ги оползотворят, а и на два пъти техни попадения бяха анулирани вярно поради засада. Заралии пък също имаха добър късмет за втори гол, само че гредата ги спря да си тръгнат с по-убедителен триумф.

Въпреки това, Берое събра шест точки и дружно с ЦСКА 1948 са единствените два отбора с цялостен актив след първите два кръга. Арда остава едвам с един пункт след равенството 3:3 против Черно море предходната седмица. В идващия кръг заралии гостуват на Хебър Пазарджик, до момента в който кърджалийци ще почиват, защото трябваше да одобряват точно „ алените “ от Бистрица, само че мачът беше отсрочен поради уговорките на столичани в шампионата Лига на конференциите. Така идващият дуел за възпитаниците на Александър тунчев ще бъде посещение на Ботев Плодив при започване на месец август.

/ /

Първата рискова обстановка в срещата пристигна в седмата минута и бе на сметката на гостите от Кърджали. Играчите на Арда разиграха късо след ъглов удар, като Радослав Цонев комбинира със Светослав Ковачев. След това той бе изведен отляво в наказателното поле, където имаше доста свободно пространство и шутира към близкия ъгъл, само че топката се оплете от външната страна на мрежата.

Берое обаче отговори стремително и минута по-късно поведе в резултата. Едно от последните нови попълнения – Едвин Ласзо, откри на централния кръг Вини Трибуле, който се измъкна от Мартин Стойчев и напредна на скорост в половината на Арда, стигна до наказателното поле на гостите, финтира Умар Сако, след което стреля от границата. Получи се рикошет в Стойчев, който подвигна топката над вратаря Анатолий Господинов и стражът нямаше по какъв начин да реагира – 1:0.

Арда обаче потегли по-смело в предни позиции и опита да отговори в 14-ата минута, когато гостите разиграха добре топката и тя беше подадена на Преслав Боруков в наказателното поле, която я чукна леко и по този метод изведе Светослав Иванов самичък против вратаря Родриго Ачинели и го преодоля, с цел да прати кълбото във вратата, само че някогашният състезател на Левски беше в засада и попадението не беше зачетено. Системата ВАР удостовери това решение. 

Три минути след това Станислав Иванов получи отляво в наказателното поле и опита да центрира, получи се рисков рикошет в бранител на домакините, само че вратарят Ачинели внимаваше и улови.

В 28-ата минута топката беше центрирана във вратарското поле на Берое, където Абубакар Тунгара изпревари Ачинели и стреля с глава, само че над вратата в навън. 

Десет минути преди края на постоянното време на първата част Стаси Иванов получи топката отляво в наказателното поле на заралии, настройки си топката на десния крайник и стреля към далечния ъгъл, само че Ачинели улови без особени проблеми.

Арда имаше късмет за попадение в 40-ата минута, когато Радослав Цонев центрира от свободен удар отляво на наказателното поле към далечната греда, където Умар Сако се вклини сред двама играчи на Берое и засече с глава, само че около лявата греда на Ачинели в навън.

В първата минута от обавеното време гостите изпуснаха отличен късмет да изравнят резултата. Топката беше центрирана от корнер на първа греда, където Сако отигра с глава обратно, а Лучиано Скуадроне закъсня да покрие Преслав Боруков, който обаче наподобява не беше квалифициран и не съумя да направи добър контакт с кълбото във вратарското поле, а по-късно то бе изчистено.

По-малко от минута след старта на втората част Арда изпусна нова отлична опция за гол. Тунгара проби по левия фланг и центрира добре ниско в наказателното поле, където на далечната греда беше пропуснат Светослав Ковачев и мигновено стреля с левия крайник, само че Ачинели сподели класа и избави.

В 52-ата минута и Берое имаше късмет за второ попадение. Симеон Мечев получи топката пред наказателното поле, по-късно влезе в него, мина сред двама бранители и стреля ниско по тревата, само че Господинов улови.

Още преди да е изтекла същата минута гостите още веднъж бяха ппед вратата на Ачинели. Тогава Ковачев реши да шутира от далечна отдалеченост и го направи чудесно с левия крайник, само че стражът на домакините още веднъж беше на мястото си и отрази удара.

Двата тима се разиграха и в 55-ата минута Мечев комбинира с голмайстора Трибуле, който стреля пред дъгата на наказателното поле по тревата, само че прекомерно едва, с цел да затрудни Господинов.

Берое беше на сантиметри от това да удвои преднината си две минути по-късно, когато Ласзо получи отдясно в наказателното поле, след което комбинира с Майк Севайос, който шутира мощно, само че топката се отби от левия непряк дирек на Господинов и излезе в навън.

Само 60 секунди по-късно втори гол за Арда беше анулиран поради засада. Вратарят Ачинели отби отдалечен изстрел, а Тунгара съумя да направи точна добавка от близко, само че малиецът беше зад последния в отбраната на домакините и голът вярно не бе зачетен. Системата ВАР удостовери и това решение.

В 63-ата минута Стойчев получи пред наказателното поле и нанесе рисков удар от отдалеченост, само че още веднъж Ачинели мазета.

Гостите отравиха нов отдалечен изстрел в 75-ата минута чрез Ради Цонев, който шутира ниско към долния ляв ъгъл на Ачинели, който реагира и по-късно улови топката.

В идващите минути играта се понакъса поради чести нарушавания и смени. Шест минути преди края на постоянното време Тунгарана нанесе нов мощен отдалечен изстрел, само че още веднъж Ачинели бе на точното място и улови топката.

LIVE  |

1:0  Вини Трибуле 8'

, 2-и кръг

Стартови сформира на двата тима:



 (3-5-2):  23. Родриго Ачинели – 3. Франко Минго, 5. Лучиано Скуадроне, 14. Викторио Вълков - 17. Едвин Ласзо, 16. Симеон Мечев (к) ж.к. , 8. Божидар Пенчев ж.к. , 6. Жорди Говеа - 91. Вини Трибуле ⚽, 99. Майк Севайос

Резерви:  1. Хуан Лунгарсо (вр), 7. Александър Петров ж.к. , 11. Джани Политано, 15. Енцо Еспиноса, 18. Деян Иванов, 19. Васил Василев, 20. Дамян Йорданов, 24. Стефан Гаврилов, 98. Тонислав Йорданов

Старши треньор: Густаво Араголаса



 (4-2-3-1):  1. Анатолий Господинов – 11. Мартин Стойчев, 3. Умар Сако ж.к. , 6. Пламен Крачунов, 20. Деян Лозев ж.к. - 21. Радослав Цонев, 80. ЛЪчезар Котев (к) - 10. Светослав Ковачев, 7. Абубакар Тунгара, 99. Станислав Иванов - 9. Преслав Боруков

Резерви:  23. Масут Юсуф (вр), 4. Милен Стоев, 8. Станислав Дюлгеров, 17. Иван Коконов, 27. Керимджан Игнатов, 30. Христо Митев, 33. Иван Тилев, 77. Илия Юруков

Старши треньор: Александър Тунчев

Главен арбитър: Станимир Тренчев, град София

Стадион: „ Берое “, град Стара Загора
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР