Берое измъкна много ценна точка при визитата си на ЦСКА

...
Берое измъкна много ценна точка при визитата си на ЦСКА
Коментари Харесай

10 от Берое измъкна много ценна точка като гост на ЦСКА 1948 в последната минута

Берое измъкна доста скъпа точка при визитата си на ЦСКА 1948 в мач от горната четворка на втората осмица на efbet Лига. Старозагорци се добраха до 2:2 в последната минута на срещата, откакто бяха с човек по-малко. Домакините могат да съжаляват, че не взеха трите точки, които щяха да ги изпратят на отлична позиция да нападат седмото място, което дава опция за присъединяване в бараж против третия или четвъртия в първата шестица на efbet Лига.

В първите минути на мача срещата бе равностойна, като голови положения съвсем липсваха. Първата по-интересна обстановка бе пред вратата на домакините в 25-ата минута. Тогава хубава офанзива на Берое изведе Алиун Фал се оказа на позиция против Наумов и падна в наказателното поле. Старозагорци желаеха дузпа, само че съдията отсъди симулация на нападателя, която бе доказана и от ВАР.

В 32-ата минута ЦСКА 1948 можеше да открие. Галин Иванов се оказа на стрелкова позиция, само че от десетина метра Генадий Ганев съумя да отрази удара му и топката отиде в ъглов удар.

Резултатът бе открит от домакините в последните секунди на първата част. При една офанзива на ЦСКА 1948 се получи безредие, при което Марио Топузов бе препънат от Георги Динков и съдията уточни дузпа. Зад топката застана Алекс Колев и с мощен удар откри.

Гостите израниха в 56-ата минута със страховит отдалечен удар на Симеон Мечев. Шутът му с левия крайник не остави шансове на Даниел Наумов.

Само две минути по-късно домакините още веднъж излязоха напред. Добра композиция разреши на Ивайло Чочев да насочи техничен и доста акуратен удар в долния ъгъл на Ганев за 2:1.

В 66-ата минута Берое остана с човек по-малко. Абубакар Тунгара влезе доста рисково на Ангел Лясков и след обзор от ВАР съдията реши, че дейностите му заслужават червен картон.

В 73-ата минута се получи забавна обстановка. При един удар на Даниел Генов топката се удари в ръката на Симеон Петров. Съдията отсъди фаул на границата на наказателното поле. ВАР посъветваха арбитъра да ревизира обстановката дали не е вътре в полето, само че след прегледа съдията Ненков анулира напълно решението си и даже не бе изпълнен директният свободен удар.

Малко по-късно Берое можеше да изравни след едно центриране на Давиде Мариани. Тогава Ангел Лясков засече топката си в опит да почисти, а кълбото се озова в горната греда на Наумов.

В 90-ата минута на срещата въпреки всичко гостите стигнаха до равнене. Центриране от фаул откри непокрития Фал, който с глава засече чудесно топката и не остави късмет на Наумов - 2:2. Ситуацията бе дълго преглеждана от ВАР стаята, само че в последна сметка попадението бе прието за постоянно.

По този метод Берое резервира седмата си позиция два мача до края на конкуренцията. Заралии са с 38, до момента в който ЦСКА 1948 и Локомотив (Пловдив) остават с 37.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР