Берое и Ботев Пловдив не се победиха в Битката за

...
Берое и Ботев Пловдив не се победиха в Битката за
Коментари Харесай

Битката за Тракия не излъчи победител

Берое и Ботев Пловдив не се победиха в Битката за Тракия, завършвайки 1:1 на стадиона под Аязмото. Старозагорци поведоха в края на първата част с гол на Джонатан Перейра (43), само че " канарчетата " съумяха да вземат точката минути преди края на срещата с попадение на Реда Рабей (84).
Тимът, воден от Петър Хубчев, е седми във краткотрайното класиране с 29 т., до момента в който пловдивчани са трети с 36.
В идващия кръг Берое гостува на Арда, като преди този момент има дуел от 1/4-финалите за Купата против Славия в София. За Ботев Пд пък следва градско дерби с Локомотив.
В началните минути нито един от двата отбора не съумя да притисне противника. В 10-ата минута отбраната на Ботев Пд блокира поредни изстрели на Кийлън Лебон и Омар Камара. Три минути по-късно Лебон излъга състезател на Ботев, само че Хидайет Ханкич отрази изстрела му.
Берое последователно се настани в половината на " канарчетата " в идващите минути, само че без да заплаши Ханкич. В 39-ата минута Симеон Мечев стреля от отдалеченост, само че едва и стражът на Ботев без проблем улови.
В 43-ата минута Берое откри. Камара центрира в наказателното поле, а Тунгара върна към Джонатан Перейра, който наказа някогашния си тим. Втората част стартира с няколко жълти картона за двата тима. В 56-ата минута Мохамед Брахими излезе на добра позиция, само че в последния миг бранител на Берое протегна крайник и Ганев не бе усложнен да улови топката. В 64-ата минута Алиун Фал потегли на скорост, само че ударът му бе слаб и Ханкич се оправи с лекост. Четири минути по-късно Симеон Мечев стреля неопределено.
В 69-ата минута Виктор Генев събори Алиун Фал в наказателното поле, само че Ивелин Занев не свири дузпа за заралии, а ВАР не се намеси в обстановката.
В 70-ата минута някогашният плеймейкър и голмайстор на Левски - Давиде Мариани, дебютира за Берое, заменяйки Омар Камара. Десет минути по-късно Мариани застана зад топката да извърши директен свободен удар, центрирайки към близката греда, само че Илиян Стефанов се размина с топката.
В 84-ата минута Ботев Пд изравни. Димитър Тонев пусна към Мохамед Брахими, който чукна с пета топката към Реда Рабей, а французинът прати топката зад тила на Генадий Ганев.
„ Определено съм удовлетворен, тъй като знаехме, че това ще е сложен мач. Не ми хареса методът, по който играхме през първото полувреме. Не създавахме положения, само че и те не сътвориха нищо изключително. Борихме се да се върнем в мача и успяхме да изравним. Не беше прекрасен мач, само че съм удовлетворен. Имаше огромно напрежение, тъй като битката за върха е жестока. Мисля, че това е най-лошият ни мач от началото на сезона “, сподели треньорът на Ботев Азрудин Валентич след мача. „ Имаме оптималната подготовказа мача с Локомотив Пловдив. Знаем по какъв начин желаеме да играем. Когато играем добре, когато губим топката и губим. Понякога се случва да не играем добре. Трябва да сме удовлетворени, че взехме една точка. Подготовката за този мач ще е същата, само че всеки би трябвало да е благополучен от това да играе в градското дерби “, добави босненецът. Валентич разяснява и новите футболисти, които „ канарчетата “ взеха преди ден. „ Те са млади футболисти с качества, които могат да ни оказват помощ. Те обаче не бяха първия ни избор, тъй като доста играчи отхвърлят да играят в България. Днес имахме потребност от нападател. Все отново, те са двама доста перспективни нападатели “.
" Мисля, че 50-55 минути играхме добре. Това, което искахме, се получаваше. Нищо че от 3 седмици сме тук в България всички. Времето работи за нас. Физически не сме готови както би трябвало. Дойдоха някои хора, които бяхме принудени да вземем предвид на всичко протичащо се. След 55-ата минута всякаш автоматизирано започнахме да мислим за отбрана на резултата.
Трябва да се опитаме да вдигнем физическата подготовка макар мачовете. Мариани е един от играчите, които не са физически подготвени. Добър футболист, само че не е подготвен. Не е единствено той - Бен Юсеф също, Тапоко също. Имаме момчета, които пропуснаха съвсем цялата подготовка. Затова споделих, че времето ще работи за нас стига да са здрави момчетата. Амит Битон имаше проблем с картотеката, само че от на следващия ден всичко ще бъде наред.
Аз държа на думите си. С тази спогодба съм пристигнал тук. Берое би трябвало да оцелее на първо място като клуб. Според мен ще има няколко сериозни месеца и по-късно пътят би трябвало да бъде начертан малко по-сериозно. Всички правят неповторима работа ", показа треньорът на Берое Петър Хубчев след срещата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР