Берлински съд постанови, че Берлин трябва да наложи забрана за

...
Берлински съд постанови, че Берлин трябва да наложи забрана за
Коментари Харесай

Забраниха дизеловите автомобили на някои улици в Берлин

Берлински съд постанови, че Берлин би трябвало да наложи възбрана за дизелови коли на някои улици , където излъчванията на азотен оксид надвишават допустимите ограничавания, оповестяват Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

Искът против столичните управляващи е импортиран от природозащитната лобистка група DUH, която желае от Берлин да понижи замърсяването на въздуха посредством възбрана на дизеловите коли до стандарт Euro 4 от края на 2018 година и за коли до стандарт Euro 5 от септември 2019 година

 Забраната за дизелови коли в Хамбург влезе в действие
Забраната за дизелови коли в Хамбург влезе в действие

Случаят беше импортиран от природозащитни организации

Забраната се отнася за 11 секции от огромни пътни артерии в центъра на града, в това число и част от Friedrichstrasse. Тя би трябвало да бъде приложена изцяло до юни 2019 година, реши съдът, представен от ДПА.

Германската организация отбелязва, че правосъдното решение е непълен триумф за DUH , защото организацията искаше възбрана на всички дизелови коли със стандарти от Euro 1 до Euro 5 в региона на Ringbahn.

Но съдът акцентира, че частичната възбрана ще разреши понижаване на излъчванията на азотен оксид.

Подобна възбрана влиза в действие във Франкфурт от февруари. Тази година град Хамбург непринудено спря дизелови коли, които не покриват стандарта за изгорелите газове Euro-6.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР