Берлинска синагога е била атакувана с коктейли Молотов. Общността Кахал

...
Берлинска синагога е била атакувана с коктейли Молотов. Общността Кахал
Коментари Харесай

Размирици в десетки страни: Протести и контрапротести в подкрепа на Палестина и Израел

Берлинска синагога е била атакувана с коктейли " Молотов ". Общността " Кахал Адас Исроел " заяви, че синагогата, която се намира в централния кварта Мите, е била атакувана с две запалителни устройства. Полицията удостовери за станалото. Властите оповестиха още, че през нощта е имало безредици сред мюсюлмански мигранти и полицията в кварталите Нойкьолн и Кройцберг. Проблеми е имало и при Бранденбургска врата в Берлин .

" Неспокойна е ситуацията в Германия. Имаше бутилки, камъни по служителите на реда по улиците преди няколко часа. Зачестяват пропалестинските митинги. Гореше един балкон. Полицията прави всичко допустимо да ги потуши, само че тези офанзиви зачестяват ", уточни немски жител.

Полицията в южния френски град Кан пък арестува мъж, опитал да нападне човек с нож покрай синагога . Това съобщи вътрешния министър на страната Жералд Дарманин. 

Протести в поддръжка на Израел, и контрапротести в поддръжка на Палестина се състояха в десетки страни. Демонстрации имаше в Съединените щати, Йордания, Тунис и редица други страни . А по време на шествията в поддръжка на Палестина в Атина, полицията разпръска протестиращите със сълзотворен газ. Не е имало ранени.

" Израел завладя страната ми за 75 години, а Америка и НАТО са на тяхна страна. Те не би трябвало да са на тяхна страна, тъй като всеки ден се убиват почтени деца ", съобщи Айса, палестински стачкуващ.

Според палестинсктие управляващи през последните 11 дни са били убити близо 3500 палестинци, а над 12 000 са били ранени . Според израелските управляващи повече от 1 400 душиса били убити, а минимум 199 други са били хванати от Хамас.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР