Берлин. Зимната буря Фридерике“, която бушува в Германия за малко

...
Берлин. Зимната буря Фридерике“, която бушува в Германия за малко
Коментари Харесай

Бурята „Фридерике“ в Германия: Най-малко осмина загинали и щети на стойност половин милиард евро

Берлин. Зимната стихия „ Фридерике “, която бушува в Германия за малко повече от денонощие, лиши живота на минимум осем души и аргументи вреди на стойност половин милиард евро, оповестява Die Sueddeutsche Zeitung , най-големият народен всекидневник в страната, като се базира на предварителните оценки на застрахователите.
„ Фридрике “ бе най-силната стихия, връхлитала Германия за последните 11 година В утринните часове на деня стихията се измести към територията на Полша, само че с това проблемите в страната не свършиха. Пътуващите с трен в Германия трябваше да се въоръжат с самообладание и да се приготвят за съществени закъснения.
Най-тежко наранени бяха централната и северната част на Германия, където придвижването на железопътния превоз се осъществяваше единствено по няколко посоки. По останалите трасета влаковете ще стартират да се движат, откакто маршрутите бъдат разчистени от падналите клони и дървета, и откакто повредите в линиите бъдат отстранени.
В утринните часове на петък проблеми с железопътния превоз имаше във всички огромни градове в Германия. Нормализиране на обстановката се чака през почивните дни.

Агенция „ Фокус “ напомня:

В четвъртък Германската метеорологична работа предизвести жителите, че редица елементи на страната ще бъдат ударени от стихията с пориви напразно, достигащи скорост до 115 километра в час, а по високите надморски височини – и до 160 километра в час.
„ Фридерике “ се придвижи от федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия и югозападната част на Долна Саксония към югоизточната част на Германия. Издадени бяха предупредителни кодове за огромни елементи от Хесен, Саксония, Саксония-Анхалт, Тюрингия, Североизточна Бавария, за югозападната част от Бранденбург и за високите елементи на планината Шварцвалд.
В редица обитаеми места бяха анулирани учебните занятия. Министерството на образованието в Берлин към този момент издаде позволение на учебните управляващи в обособените провинции сами да преценят дали децата да влизат в час. Същевременно метеоролозите предложиха в районите, в които бурята бушува, да се заобикаля престоят навън поради заплаха от изкоренени дървета, падащи керемиди и повреди в електропроводите.
По-късно бе обявено, че поради бурята „ Фридерике “ във федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия е напълно прекратено придвижването на железопътния превоз. Съответната информация бе доказана от националния транспортьор „ Дойче Бан “.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР