Берлин. Според социологическо проучване, проведено малко преди парламентарните избори през

...
Берлин. Според социологическо проучване, проведено малко преди парламентарните избори през
Коментари Харесай

The Local: Според социологически проучвания германците се страхуват повече от измененията в климата, отколкото от тероризма

Берлин. Според социологическо изследване, извършено малко преди парламентарните избори през септември, множеството германци са по обезпокоени за околната среда, в сравнение с от тероризма или бежанската рецесия, написа The Local.
Според изследването на института „ Кантар Емнид “ 71% от респондентите сочат, че са най-притеснени от промените в климата. Това задминава терзания като началото на нови войни (65% от запитаните) или от тероризма (63%). Престъпността е мотив за терзание за 62% от хилядата участници в допитването, които са били помолени да посочат повече от един собствен боязън. Около 45% от запитаните се тормозят от миграцията на бежанци в страната, а минимум (33%) се тормозят от безработицата.
Въпреки, че климатичните промени са най-голямото терзание за германците, това наподобява, че не дава по-голяма поддръжка за „ Зелената “ партия, която би получила към 8% от гласовете съгласно други изследвания.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР