Берлин. Председателят на ГСДП Мартин Шулц заяви, че, ако бъде

...
Берлин. Председателят на ГСДП Мартин Шулц заяви, че, ако бъде
Коментари Харесай

Reuters: Мартин Шулц обвини Ангела Меркел в липса на ясен план

Берлин. Председателят на ГСДП Мартин Шулц съобщи, че, в случай че бъде определен за немски канцлер, ще ускори вложенията и европейското единение. Той упрекна сегашния канцлер Ангела Меркел, че дава само празни обещания, съобщи Reuters.
„ Германия може да направи повече “, съобщи Шулц по време на предизборно заседание в Берлин. Представяйки 10-точков проект за съвременна Германия и по-добра Европа, той съобщи, че той ще усили разноските по инфраструктура и обучение. „ Ако не влагаме крепко в развиването и изследването, в електрическите возила и енергоспестяващите производства, ще изостанем “, уточни Шулц.
Според него сходни вложения биха коствали „ доста пари “, само че добави, че по-добре по този начин да се изразходва бюджетния остатък, вместо да се дава обещание понижаване на налозите – ясна рецензия към консерваторите на Меркел.
Председателят на ГСДП упрекна канцлера, че „ самохвално дава обещание цялостно трудово устройство “, само че не споделя на гласоподавателя по какъв начин това ще се реализира. Той също по този начин упрекна Меркел и финансовия ѝ министър Волфганг Шойбле, че отслабват европейското единение, откакто са наложили спомагателни ограничения на бюджетни ограничавания за Гърция.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР