Берлин подкрепя новия период на развитие на АтинаГърция се възползва

...
Берлин подкрепя новия период на развитие на АтинаГърция се възползва
Коментари Харесай

Гърция припомни на Меркел за репарациите

Берлин поддържа новия интервал на развиване на Атина


Гърция се възползва от визитата на канцлерката Ангела Меркел в Атина, с цел да повдигне още веднъж въпроса за репарациите за закононарушенията, осъществени по време на нацистката окупация на страната (1941-1944 г.).

След срещата си с Меркел президентът на Гърция Прокопис Павлопулос акцентира, че гръцките искания към Германия за окупационния заем и за репарации за закононарушенията на нацисткия режим са “юридически дейни ”, и съобщи, че “трябва да решим съответния въпрос в способния правосъден конгрес и въз основата на общата ни интернационална и европейска правна просвета ”.

Меркел от своя страна съобщи, че Германия “поема напълно отговорността за закононарушенията ”, осъществени от нацистите в Гърция и акцентира, че “за нас е въпрос на чест да създадем всичко допустимо да имаме положителни връзки с Гърция ”.

Павлопулос напомни и високата цена, която страната му е платила, с цел да остане в еврозоната, даже и за неточности, които не могат да бъдат приписани на нея. А канцлерката увери, че след излизането от избавителните стратегии Атина навлиза в нов интервал на развиване, в който ще бъде подкрепена от Германия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР