Берлин. Почти 80% от хората в Германия смятат, че пандемията

...
Берлин. Почти 80% от хората в Германия смятат, че пандемията
Коментари Харесай

DPA: Почти 80% от жителите на Германия вярват, че пандемията ще продължи да влияе на живота през 2022 г.

Берлин. Почти 80% от хората в Германия считат, че пандемията ще продължи да въздейства на ежедневния живот през 2022 година Това сочат резултатите от оповестено изследване, осъществено от социологическия институт YouGov, поръчано от организация DPA .

В анкетата, извършена от 21 до 23 декември, са взели участие 2061 души. Според данните от нея 79% от интервюираните считат, че коронавирусът, най-малко отчасти, ще окаже въздействие върху ежедневния живот на немските жители през 2022 година В същото време 34% от интервюираните чакат, че разпространяването на инфекцията ще аргументи още повече щета на жителите на страната. Само 15% от германците са изразили мнение, че през 2022 година ще бъде допустимо отчасти или изцяло страната да се оправи с пандемията.

В същото време социолозите откриват, че единствено 6% от участниците в изследването допускат, че условието за носене на защитни маски ще стане незадължително, 56% са уверени, че тази мярка ще продължи да бъде в действие. Освен това, както демонстрират резултатите от изследването, 22% от немските поданици се надяват, че през лятото на 2022 година ще бъде допустимо още веднъж да отидат на отмора във всяка страна, в която желаят, 64% показват противоположната позиция. Освен всичко друго, 37% от германците считат, че пандемията ще докара до финансови загуби през 2022 година, 51% не считат, че разпространяването на ковид ще повлияе по някакъв метод на финансовото им положение.

През 2020 година YouGov организира сходно изследване и тогава отговорите на респондентите бяха по-оптимистични. Така 26% от жителите на Германия имаха вяра, че пандемията ще бъде преодоляна в една или друга степен през 2021 година Две трети от интервюираните смятаха, че разпространяването на ковид ще утежни епидемиологичната обстановка и ще се отрази отрицателно на всекидневието.

В момента епидемиологичната обстановка в Германия към момента е комплицирана. Според института „ Роберт Кох “ броят на доказаните нови случаи на коронавирусна зараза в Германия е 42 770 за последните 24 часа. От началото на пандемията инфекцията е била открита при 7 109 182 поданици на страната. От следствията от заболяването, породена от ковид, за 24 часа в страната са умряли 383 пациенти. Общият брой на смъртните случаи в Германия за цялото време на пандемията доближи 111 602. Седемдневното разпространяване на ковид в Германия (броят на инфектираните на 100 хиляди души на седмица) към този момент е 207,4.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР