Берлин очаква руски операции за дезинформация във връзка с германските

...
Берлин очаква руски операции за дезинформация във връзка с германските
Коментари Харесай

Германия очаква атака от Русия на парламентарните избори

Берлин чака съветски интервенции за дезинформация по отношение на немските парламентарни избори през септември. Това съобщи немският външен министър Хайко Маас, представен от AFP, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Знаем, че Германия е една от главните европейски цели на съветските дезинформационни акции, а също по този начин и на хакерски атаки. По тази причина ние взимаме ограничения, само че също по този начин желаеме да сме сигурни, че на това ще бъде комплициран край ", посочи Маас в изявление за телевизия " Дойче веле ". В изследване на Европейския съюз, оповестено при започване на този месец, се споделя, че " нито една от останалите страни в Европейски Съюз не е обект на такива гневни офанзиви като Германия ".

" Надявам се, че насъбраният в материята опит ще ни разреши да избегнем подобен процес по време на предизборната акция за изборите за немския Бундестаг ", сподели още Маас, съгласно който е " изцяло недопустимо да се опитваш да влияеш извън на демократичните процеси в други страни, да вземем за пример в Германия ". Според изследването на Европейски Съюз от 2015 година са регистрирани над 700 случая на интервенции по дезинформация против Германия. За съпоставяне, против Франция са регистрирани 300 такива случая, против Италия - 170, а против Испания - 40.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР