Берлин. Народните представители от ГЕРБ Тома Биков и Спас Гърневски

...
Берлин. Народните представители от ГЕРБ Тома Биков и Спас Гърневски
Коментари Харесай

Народните представители Тома Биков и Спас Гърневски взеха участие в интерпарламентарна конференция на тема „Европа”

Берлин. Народните представители от ГЕРБ Тома Биков и Спас Гърневски участваха в интерпарламентарна конференция на тематика „ Европа “ в Бундестага по покана на Ралф Бринкхаус, ръководител на парламентарната група на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) в немския парламент и доктор Катя Лайкерт, заместник-председател на парламентарната група на ХДС/ХСС, отговаряща за европейските въпроси. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
В началото на конференцията депутатите бяха приветствани от федералния канцлер на Германия Ангела Меркел. Пред представителите на парламентарни фракции, които са част от Европейската национална партия от 15 държави-членки, канцлерът Меркел показа предпочитаните тематики пред Европа след изборите за Европейския парламент и сформирането на новата Европейска комисия. Основен акцент бе подложен на дигитализацията, климатичните промени, миграцията и въпросите по разширението на Европейския съюз. Канцлерът Меркел акцентира смисъла на готовността за компромис на обособените държави-членки при разглеждането на тези въпроси, както и че пред новата Европейска комисия следва доста работа, само че без поддръжката на държавите-членки няма по какъв начин да се реализира триумф.
Българските народни представители Тома Биков и Спас Гърневски изведоха на напред във времето нуждата от намиране на консенсус по отношение на започването на договаряния за присъединение към Европейския съюз на Република Северна Македония и Албания. Даването на европейска вероятност за района, което бе сложено като главен приоритет по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, има основна роля за ускорение на процеса на промени и гарантиране на сигурността. Българските народни представители споделиха общо виждане с канцлера Меркел, че е значимо Европейският съюз да извърши своя ангажимент към тези страни като започва договарянията по присъединение към Европейски Съюз, тъй като в противоположен случай рискува разпространяването на отрицателни настроения към Съюза и утежняване на стабилността в района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР