Берлин. Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на

...
Берлин. Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова откри българския щанд на най-значимия туристически форум ITB Берлин, страната ни се представя на изложението за 50-и път

Берлин. Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на ITB Берлин - най-значимият туристически конгрес в международен мащаб. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Изложението се организира от 7 до 11 март, а тази година България се показва на него за 50-и път. Страната е измежду най-дългогодишните изложители, означи министър Ангелкова. И добави, че Германия е водещ пазар за входящ туризъм за България. През 2017 година немските туристи, пътували у нас са повече от 870 хиляди и нарастват с 5,3 на 100 по отношение на година по-рано. В първия месец на 2018 година посетителите от Германия са близо 12 хиляди като се усилват със 7,7% спрямо януари предходната година.
В тазгодишното ревю в Берлин България взе участие с внушителен щанд с повърхност от 400 кв. м. На него с изключение на Министерството на туризма има още 40 съизложители, измежду които български общини и представители на бизнеса. Общо през предходната година на ITB Берлин изложителите са били 10 хиляди от 180 страни. Посетителите са били 160 хиляди, от които 100 хиляди са експертите. Прогнозите са тази година форумът да притегли още по- огромен интерес.
Основен фокус в българското показване са опциите за туризъм по Черноморието, както и културно-исторически и балнео- и СПА артикули, които страната предлага. Това са най-търсените типове туризъм както от експертите, по този начин и от всеобщата аудитория. Интересна част от промотирането на страната е глаголицата. Гостите на форума ще могат да получат документ с името си изписано на глаголица. През уикенда ще имат опция да видят и достоверни фолклорни танци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР