Берлин. Малу Драйер, министър-председател на федералната провинция Германия Рейнланд-Пфалц, временно

Берлин. Малу Драйер, министър-председател на федералната провинция Германия Рейнланд-Пфалц, временно ...

ТАСС: Малу Драйер ще е новият временен лидер на социалдемократите в Германия.

Берлин. Малу Драйер, министър-председател на федералната провинция Германия Рейнланд-Пфалц, временно ще поеме задълженията на председателя на Социалдемократическата партия на Германия (СДП) на мястото на Андреа Нелес, която в неделя обяви оставката си от поста на лидер на СДП и ръководител на нейната фракция в Бундестага. Това съобщи вестник Bild, цитирайки собствените си източници, предава TACC.
Днес ръководството на партията ще обсъжда ситуацията. Задълженията на ръководителя на фракцията на СДП в Бундестага ще бъдат временно изпълнявани от сегашния заместник на Налес - Ролф Мютцених.
Налес обяви оставката си от поста председател на СПД и ръководител на фракцията в Бундестага в светлината на провала на партията на европейските избори, в които социалдемократите заеха трето място в Германия, като загубиха около 12 процента в сравнение с 2014 година. Освен това, за първи път от повече от 70 години СДП загуби парламентарните избори във федерална провинция Бремен, където християндемократите отбелязаха победа.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net