Берлин. Малу Драйер, министър-председател на федералната провинция Германия Рейнланд-Пфалц, временно

...
Берлин. Малу Драйер, министър-председател на федералната провинция Германия Рейнланд-Пфалц, временно
Коментари Харесай

ТАСС: Малу Драйер ще е новият временен лидер на социалдемократите в Германия

Берлин. Малу Драйер, министър-председател на федералната провинция Германия Рейнланд-Пфалц, краткотрайно ще поеме отговорностите на ръководителя на Социалдемократическата партия на Германия (СДП) на мястото на Андреа Нелес, която в неделя разгласи оставката си от поста на водач на СДП и началник на нейната секта в Бундестага. Това заяви вестник Bild, цитирайки личните си източници, предава TACC .
Днес управлението на партията ще разисква обстановката. Задълженията на ръководителя на фракцията на СДП в Бундестага ще бъдат краткотрайно изпълнявани от настоящия заместител на Налес - Ролф Мютцених.
Налес разгласи оставката си от поста ръководител на СПД и началник на фракцията в Бундестага в светлината на неуспеха на партията на европейските избори, в които социалдемократите заеха трето място в Германия, като изгубиха към 12 % спрямо 2014 година. Освен това, за първи път от повече от 70 години СДП загуби парламентарните избори във федерална провинция Бремен, където християндемократите означиха победа.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР