Берлин. Германските социалдемократи получиха нов удар, само месеци преди парламентарните

...
Берлин. Германските социалдемократи получиха нов удар, само месеци преди парламентарните
Коментари Харесай

AFP: Социалдемократите изгубиха мнозинството си в парламента на Долна Саксония месец преди парламентарните избори в Германия

Берлин. Германските социалдемократи получиха нов удар, единствено месеци преди парламентарните избори в страната, предава AFP.
ГСДП, който са сътрудници в държавното управление на Ангела Меркел, само че и съществени съперници на идните избори, изгубиха ръководещото си болшинство в Долна Саксония. Това се случи откакто народен представител от „ Зелената партия “, която поддържа саксонското съдружно държавно управление, отдръпна поддръжката си.
„ Смятам, че е нужно Народното събрание да се разпусне и да имаме избори допустимо най-скоро в Долна Саксония “, съобщи министър председателят на Долна Саксония Щефан Вайл.
Той добави, че няма проекти да подава оставка.
„ Ще се изправя пред волята на гласоподавателите когато и да е, само че няма да се поддавам на интриги “, съобщи той, обвинявайки отделилия се народен представител Елке Твестен от „ Зелената партия “.
По-рано Твестен разгласи желанието си да се причисли към десницата ХДС, след „ дълъг развой на отчуждаване “ от партията си.
Коалицията на социалдемократите и зелените ръководи Долна Саксония от 2013 година.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР