Берлин. Един от учените зад ваксината срещу COVID-19 на Pfizer-BioNTech

...
Берлин. Един от учените зад ваксината срещу COVID-19 на Pfizer-BioNTech
Коментари Харесай

Собственикът на BioNTech: И бустерите няма да са достатъчни срещу Омикрон, трябва и карантина

Берлин. Един от учените зад имунизацията против COVID-19 на Pfizer-BioNTech съобщи, че има вяра, че имунизациите сами по себе си няма да са задоволителни за битка с разновидността Омикрон, написа New York Post .

Главният изпълнителен шеф на BioNTech Угур Шахин предизвести, че би трябвало да се вкарат други превантивни ограничения, с цел да се спре разпространяването на вируса, изключително с появяването на по-заразния вид.

„ Дори тройно имунизирани хора могат да предадат заболяването и те ще би трябвало да бъдат тествани, изключително към уязвими хора “, сподели Шахин пред френския вестник Le Monde.

„ Тъй като разновидността Омикрон става преобладаващ, защитните ограничения ще останат от значително значение, изключително тази зима “, безапелационен е той.

Шахин сподели, че немската компания работи върху приспособена версия на своята ваксина, съобразена с Омикрон, която може да бъде налична до март.

Той предвижда, че тези, които са получили истинската ваксина Pfizer-BioNTech и нейния бустер, ще видят спад в ефикасността против Омикрон след известно време.

Шахин сподели, че чака повече данни, с цел да удостовери констатациите от немско изследване, което допуска, че ефикасността на имунизацията против вируса е спаднала с към 25 % след три месеца, даже след три дози.

„ С течение на времето ще има загуба на успеваемост против Омикрон, доста евентуално е, само че към момента би трябвало да измерим скоростта “, сподели той.

„ Очевидно е, че сме надалеч от 95-процентната успеваемост, която имахме против първичния вирус. Но след третата инжекция наподобява, че нашата ваксина обезпечава 70% или 75% отбрана против всяка форма на болестта, което към момента е добър резултат за имунизацията като цяло - и мисля, че ще бъдем много оттатък това за тежките форми “, акцентира той.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР