Бензиностанциите ще бъдат принудени да споделят цените си със сайтове

...
Бензиностанциите ще бъдат принудени да споделят цените си със сайтове
Коментари Харесай

Шофьорите биха могли да спестят 3 пенса на литър от гориво, тъй като бензиностанциите са принудени да публикуват промени в цените

Бензиностанциите ще бъдат принудени да споделят цените си със уеб сайтове и приложения за съпоставяне, с цел да улеснят водачите да намират по-евтино гориво според държавните проекти.

Бензиостанциите ще бъдат задължени по закон да актуализират цените на помпите си в границите на 30 минути след всяка смяна в цената. Шофьорите ще могат да ревизират цените посредством мобилни приложения, уеб страници за съпоставяне на цените и сателитни навигации.

Департаментът за енергийна сигурност и Net Zero (DESNZ) сподели, че данните за цените ще бъдат свободно налични за софтуерните компании за създаване на нови принадлежности за съпоставяне на цените. Потребители, търговци на дребно и други организации през днешния ден са запитани за техните отзиви като част от консултация за новата скица Pumpwatch.

Ходът, който се разисква, може да спести на водачите 3 пенса на литър гориво, като им помогне да намерят най-ниските цени в техния регион, съгласно DESNZ. Подобна скица в Куинсланд, Австралия, разреши...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР