Бензиностанциите, които правителството смята да прави, за да гарантира на

...
Бензиностанциите, които правителството смята да прави, за да гарантира на
Коментари Харесай

Държавните бензиностанции може и да не са съвсем държавни

Бензиностанциите, които държавното управление счита да прави, с цел да подсигурява на жителите ниски цени на горивата, може да се окажат и не напълно държавни. Това стана ясно от думите на министъра на стопанската система Емил Караниколов пред бТВ в четвъртък.

Той разяснява импортираните предходната седмица законови ремонти за основаването на Държавна петролна компания (ДПК), която ще е държавно дружество и няма да осъществя облага и да бъде приватизирана, само че ще има право да основава търговски сдружения, едно от които ще е за построяването на бензиностанции.

Караниколов изясни, че самата ДПК ще дава отговор за стопанисването на двата настоящи склада на Държавния запас, в които се съхраняват националните петролни ресурси, само че имали празни размери, до които ще се позволен искащите търговци на горива. " В Закона за обществените предприятия е планувани да се основават търговски сдружения (каквото ще е това за бензиностанциите). И даже да не е 100 % държавно, то ще е комерсиално ", сподели икономическият министър.

Тези негови думи оставят усещането, че страната може да си откри сътрудник или сътрудници за бъдещото начинание, само че тематиката не бе изяснена. Подобно нещо бе загатнато и по време на пресконференецията на Караниколов и финансовия министър Владислав Горанов преди 10 дни. Тогава те дадоха обещание първата държавна евтина бензиностанция да проработи идната пролет – т.е. преди изборите.

Само базите под ръководството на страната
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР