Бензин и дизел са поскъпнали през лятото с 11 и

...
Бензин и дизел са поскъпнали през лятото с 11 и
Коментари Харесай

Тайната падна: Ето с какви горива сме пътували през лятото

Бензин и дизел са поскъпнали през лятото с 11 и 8 стотинки за литър, демонстрират данни на профилираната интернет платформа fuelo.net

В началото на септември междинните цени за страната са надлежно - бензин 1,79 лева./л, дизел 1,81 лева./л и газ - 0,84 лева./л., до момента в който преди три месеца са били по-ниски надлежно с 11, 8 и 6 стотинки.

Най-ниска е била цената на А95 на 8-ми юни тази година (1,69 лева./литъра), като тя не стопира да нараства до 7-ми август тази година и доближава днешната стойност.

Нафтата пък е била най-евтина за този интервал на 12-ти юни - 1,73 лева./л, а на пропан-бутанът на 14-ти юни - 0,78 лева./л.

Шуменци не престават да зареждат колите си с най-евтиното гориво в страната. Това демонстрира класацията на цените на горива по области през септември.

Най-достъпната цена на бензин и дизел се задържа към този момент месец в Североизточна България.

Там и двата типа гориво се продават приблизително по 1,74 и 1,75 лева за литър, като бензинът е с 5 ст. по-евтин от междинната цена за страната, а дизелът е с цели 6 ст. надолу.

Пропан-бутанът в Шумен коства 0,80 лева./литър, което е с 4 ст. по-малко от междинното равнище за страната.

Отново градът го следват Пловдив и В. Търново.

В международен проект цените на петрола спаднаха с над 1% в понеделник, откакто по-рано доближиха най-ниските си стойности от юли насам, защото Саудитска Арабия направи най-голямото си месечно понижение на цените на доставките в Азия от пет месеца, заяви Ройтерс.

Международният бенчмарк Брент доближи 42,21 $ за барел или понижение с 1,1%, откакто по-рано цената му слезе до 41,51 $ - най-ниската стойност от 30 юли насам.

Фючърсите върху американския лек недопечен нефт WTI доближиха 39,26 $ за барел, което съставлява намаляване от 1,3%, или 51 цента. По-рано спадът беше до 38,55 $ - най-ниското от 10 юли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР